Είστε εδώ

Το Ελευθεροχώρι είναι... πεδιάδα!

11/08/2016
εξισωτική αποζημίωση κτηνοτρόφοι

Κι όμως αγαπητοί αναγνώστες, το Ελευθεροχώρι είναι…πεδινό!
Αυτό φαίνεται ότι θεωρεί η Πολιτεία και πέταξε έξω πολλούς κτηνοτρόφους από το δικαίωμα τους στην εξισωτική αποζημίωση. Ο νόμος λέει ότι ένας κτηνοτρόφος πρέπει να πηγαίνει τον χειμώνα στα ορεινά και το καλοκαίρι στα πεδινά. Έτσι κι έκαναν οι κτηνοτρόφοι από τις περιοχές του Δήμου Πέλλας, όπου τη μία πήγαιναν στο Ελευθεροχώρι και την άλλη πιο κάτω, στα πεδινότερα.

Αλήθεια, το Ελευθεροχώρι πού στο καλό βρίσκεται και η πολιτεία δεν δέχεται ότι είναι ορεινό σημείο και έκοψε πολλούς κτηνοτρόφους από την πολύτιμη γι’ αυτούς εξισωτική αποζημίωση;

Όταν είδαν τι συνέβη έπαθαν σοκ. Ένα ακόμη μετά από αυτά τα τερτίπια με το ποσοστό μικροβίων στο γάλα και με τα κιλά που πρέπει να βγαίνουν από την παραγωγή (και τα οποία δεν είναι της ώρας να σχολιαστούν).
«Θα μας τρελάνουν. Πού βρίσκεται το Ελευθεροχώρι; Ξέρουν από γεωγραφική περιοχή της Πέλλας;», έλεγαν απεγνωσμένοι δεκάδες κτηνοτρόφοι από περιοχές του Δήμου Κύρρου, πραγματικά με ανοιχτά τα μάτια από την οργή για το χτύπημα που τους βρήκε κατακαλόκαιρο.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν από αργίες, Σάββατα και Κυριακές, θάλασσες και βουτιές. Είναι 365 μέρες στο μαντρί και στις μονάδες τους.
Αντί η πολιτεία να τους ενισχύει και να δημιουργήσει ένα άψογο και ανταγωνιστικό με άλλες χώρες της Ευρώπης (που έχουν κάνει όργια προόδου στην κτηνοτροφία) περιβάλλον, τους χτυπάει από όπου βρει, με ξαφνικές αποφάσεις ή με μη ενημέρωση και υπενθύμιση των ισχυόντων κανόνων. Μπορεί κάτι να αλλάξει από χρονιά σε χρονιά, μπορεί να μπει ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης, καλώς ή κακώς, γι’ αυτά όμως πρέπει να γίνει ενημέρωση του κτηνοτρόφου.

Αν και δεν ξέρουν το «ω, μοντιέ» οι κτηνοτρόφοι μας, σίγουρα πάντως θα ρίξουν για μία ακόμη φορά…γαλλικά στους κυβερνητικούς κυρίως Βουλευτές για ότι συμβαίνει.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση