Είστε εδώ

Σηφάκης: Απόφαση ορόσημο η ίδρυση Συνδέσμου Αγροτικών Οργανώσεων

12/08/2016
Σηφάκης Αγρότες στα Καλύβια Πέλλας

Απόφαση ορόσημο

Η ίδρυση Συνδέσμου από τις ομάδες παραγωγών και τους ενεργούς συνεταιρισμούς της Πέλλας που πραγματοποιείται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στην σύσκεψη τους στα Καλύβια (μετά από πρόσκληση της ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος») αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να βγει ο αγρότης της Πέλλας από την αφάνεια.
Να αποκτήσει φωνή στα κέντρα αποφάσεων, να ενημερωθεί για τα προγράμματα, να καταθέσει προτάσεις για τα προβλήματα του.

Προσωπικά, αλλά και ως ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινή προσπάθεια, η οργάνωση, η δημοκρατική εκπροσώπηση, η ενεργοποίηση του αγρότη. Να μην γκρινιάζει και να μιζερεύει στα καφενεία αλλά να διεκδικεί την θέση του παράγοντας πραγματικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία που να μπορούν να μπουν στις πιο απαιτητικές διεθνείς αγορές. Ακόμη να αμείβεται δίκαια ο κόπος του.
Είναι γνωστό, ότι πρεσβεύω (και έχω υποστηρίξει επί χρόνια) ότι η πολιτική «παλιάς κοπής» με την διαιώνιση των πελατειακών σχέσεων μέσω των βουλευτικών γραφείων με βρίσκει παντελώς αντίθετο και είναι απολύτως αναποτελεσματική. Είδαμε που έφθασε την κατάσταση των αγροτών στην Πέλλα.

Ο νέος συνεργατισμός σε υγιή βάση είναι η λύση, ο μόνος τρόπος για να αγωνιστούμε μαζί και να πετύχουμε την ουσιαστική καλυτέρευση της θέσης του αγρότη. Με το μάτι στραμμένο στα καλά πρότυπα, σε περιοχές της χώρας που διαπρέπουν στην οργάνωση τόσο της παραγωγής όσο και της διάθεσης με επιστημονικό τρόπο.

Δεσμεύομαι ότι θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα συναντήσει δυσκολίες αλλά θα πετύχει. Με την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση της αγροτιάς στην Πέλλα σε δύο χρόνια θα έχει θεαματικά βελτιωθεί.

Η παρουσία μου τόσο στην σύσκεψη της Παρασκευής όσο και στην καθημερινότητα αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι αυτονόητη.

Θεωρώ χρέος μου απέναντι στους πολίτες της Πέλλας, που με τίμησαν με την ευθύνη να τους εκπροσωπώ, να συμβάλλω στην οργάνωση τους μετά από πολλά χρόνια, είναι αξιακή αρχή του χώρου ιδεών που εκπροσωπώ και ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος.

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση