Είστε εδώ

Βούλιαξαν τα Γιαννιτσά

04/02/2016
απεργιακή κινητοποίηση 4/2/2016 Γιαννιτσά

Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Καθολική ήταν η συμμετοχή όλων των φορέων και αγροτών, εκατοντάδων πολιτών, εργαζομένων και ανέργων, στην πανεργατική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στα Γιαννιτσά, με μεγαλειώδη πορεία, δυναμικά συνθήματα κατά του Ασφαλιστικού και αποκλεισμό δρόμου συμβολικά στη διαγώνιο της Εγνατίας οδού, μία εκ των εισόδων της πόλης.

Η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο, διήνυσε όλο το κέντρο της πόλης σε Χατζηδημητρίου και Βενιζέλου, έγινε ένα πρώτο στάθμισμα στην Πλατεία Γκώνου Γιώτα (Μάγγου), κατόπιν πέρασμα από τον Πεζόδρομο, με τον ποταμό της πορείας να καταλήγει στην Εγνατία οδό (Παλιά Αγορά).

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία μπορείτε να δείτε εδώ

Είναι περιττό να αναφέρουμε και πάλι τους φορείς που συμμετείχαν, γιατί δεν υπήρχε κανείς που να λείπει, δεν υστερούσε κανείς σε αγωνιστική διάθεση, δεν είχε κανείς λιγότερα νεύρα από τους άλλους για όλα όσα έρχονται με το Ασφαλιστικό, αλλά και με άλλα νομοσχέδια. Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση ένωσαν τις δυνάμεις τους, μαζί με όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με κόσμο από κάθε γωνιά της πόλης και όλων των χωριών να βουλιάζουν πραγματικά τους δρόμους, όπου με συνθήματα και με μπροστάρηδες ακόμη και τους μαθητές έδωσαν ένα δείγμα τι μπορεί να κάνει μία κοινωνία όταν είναι ενωμένη, όταν αγωνίζονται όλοι μαζί απέναντι σε έναν «κοινό αντίπαλο». Καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, όλα έκλεισαν «ρολά», με ελάχιστες «παραφωνίες» να αντιμετωπίζουν είτε την αδιαφορία είτε την κριτική των υπολοίπων, της απόλυτης δηλαδή πλειοψηφίας.
Όλων αυτών προηγήθηκαν τα αιτήματα και η έντονη κριτική για το Ασφαλιστικό, με κύριους ομιλητές την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεανώ Ζουρνατζίδου και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Αθανάσιο Ξυνίδη. Από πλευράς αγροτών τον τόνο έδιναν οι νέοι αγρότες, που για πρώτη φορά είναι ιδιαίτερα δυναμικοί και οδηγούν ακόμη και τους παλαιούς συναδέλφους τους. Τρακτέρ, αυτοκίνητα του Δήμου Πέλλας, Ταξί, ήταν η μηχανοκίνητη πορεία που μεγένθυνε την εικόνα της κινητοποίησης, με κόρνες, συνθήματα και φωνές. Η περιγραφή θα είναι πολύ φτωχή, σε ένα ρεπορτάζ που πραγματικά στηρίζεται περισσότερο στην εικόνα, στις φωτογραφίες. Μία «μαγική» κοινωνικά ημέρα που έδωσε άπειρα μηνύματα, με μια ενότητα που ως φαίνεται έχει τρομάξει τους Κυβερνώντες (και όχι μόνο).
Να σημειώσουμε ότι όλων αυτών προηγήθηκε κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΕΠΟΝ, στις 11 το πρωί. Την ίδια ακριβώς ώρα ξεκινούσαν οι φορείς να μαζεύονται στο Δημαρχείο, με όλα όσα ακολούθησαν μετά.
Τα υπόλοιπα θα δείξουν στη συνέχεια, για το αν, ποιοι και πώς έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος, ο λαός μίλησε. Και έβαλε τις βάσεις γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Γιατί σήμερα δόθηκε η εντύπωση ότι τίποτα δεν θα σταματήσει. Ίσως τώρα ξεκινάει, πιο δυνατά από ποτέ…!

απεργιακή κινητοποίηση 4/2/2016 Γιαννιτσά
απεργιακή κινητοποίηση 4/2/2016 Γιαννιτσά
Γιάννης Σουμελίδης της ΠΑΣΥ - ΠΑΜΕ, Πλατεία ΕΠΟΝ, 4/2/2016 Γιαννιτσά

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση