Είστε εδώ

Χωρίς Σαμπουάν

24/02/2016
Υπάρχει και η παραγγελιά του ελληνικού λαού

Η είδηση είναι χαρακτηριστική και αντιγράφω από το επίσημο site της Ένωσης Συντακτών, με τη δημοσίευση εισαγγελικής παραγγελίας, που αναφέρει τα εξής:
«Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειας τους
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει).
Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»
.

Καταρχήν, σε μία χώρα που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι όσοι έφταιξαν, ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, σκέφτεσαι κατά πόσο η Δικαιοσύνη είναι ήρεμη και ήσυχη για να επιτελέσει το έργο της. Χωρίς εμπόδια, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς τρικλοποδιές. Από την άλλη, όταν ο πολίτης βλέπει ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί παίρνει ψυχολογία, σωφρονίζεται και ψυχικά και προσπαθεί να είναι εντάξει με όσα πρέπει να είναι.
Στην περίπτωση αυτή πιστεύετε ότι η εισαγγελική παραγγελία, θα φέρει περαιτέρω κινήσεις στους συναδέλφους της; Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, βλέποντας ότι το πράγμα πια ξεφεύγει, βλέποντας ότι ο μόνος που τελικώς ταλαιπωρείται είναι ο πολίτης της χώρας και όχι αυτοί που πρέπει, «παραγγέλνει» αυτό που ο νόμος επιτάσσει. Αλλά; Αλλά, θα δούμε, αλλιώς άλλα ντ’ άλλα πάλι στην μπανανία με τους ιθαγενείς, που καθηλωμένοι βλέπουν τα Μνημονιακά τρένα να περνούν. Και συνεχώς χάνουν το δρομολόγιο.
Όπως για μία ακόμη φορά οι αγρότες. Οι πολίτες όσο δίκιο κι αν τους δώσουν κάποια στιγμή θα εκνευριστούν, κάνοντας κύκλους γύρω από τον…εαυτό τους στους αθάνατους ελληνικούς δρόμους. Και δεν πρόκειται να μπουν στη Βουλή και να καθίσουν στα έδρανα, μη ψηφίζοντας σήμερα το Ασφαλιστικό, αύριο ποιος ξέρει τι εξοντωτικό ή εξαντλητικότερο. Αντιθέτως θα μπουν αυτοί που πριν από λίγο καιρό ψήφισαν. Ας ψάξουν αυτούς, ας κατασκηνώσουν στην Αθήνα, ας κλείνουν κάθε μέρα Τράπεζες και Εφορίες. Δεν θα τους μέμψει κανείς γι’ αυτά. Κι αν αναγκάσουν την Κυβέρνηση (την…αριστερή, ε;) να βγάλει τα ΜΑΤ, μαγκιά τους! Τότε να δεις πίεση και ιδρωτίδι από τους καρεκλάκηδες. Αλλά έχουν πνευμόνι να κάνουν κάτι το οποίο νόμιμο δεν είναι, όπως νόμιμη δεν είναι και η καταστροφή της ζωής τους, της ζωής όλων σ’ αυτή τη χώρα, με μέτρα που λαμβάνονται και για τα οποία δεν ρωτήθηκε ποτέ κανείς το 2009. Και αν τότε έγινε «εγκληματικό λάθος», αυτό συνεχίζεται. Και απ’ ότι ξέρω, ακόμη και το «έγκλημα» σε εισαγωγικά σηκώνει μια εισαγγελική παραγγελία ακόμη. Αυτή, που θα βάλει τέλος σε οτιδήποτε κινείται ελεύθερο στον τόπο αυτό και τον έχει οδηγήσει (και συνεχίζει να το οδηγεί) στον γκρεμό. Αυτή η παραγγελία, που είναι και «παραγγελιά» του ελληνικού λαού, πότε θα εκδοθεί;

Ν.Π.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση