Είστε εδώ

Αντιδράσεις από το δήμο Πέλλας

26/02/2016

Ο Δήμος Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία καυτηριάζει την επιλογή του εντός της πόλης των Γιαννιτσών στρατοπέδου ως κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και η οποία παρουσιάζεται αυτούσια παρακάτω:

Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις.

Καταρχήν ρωτάς!
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι.
Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.

Έπειτα συλλογίζεσαι.
Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης.
Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών - αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.

Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα.
Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου.
Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη.

Από το Γραφείο Τύπου

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα, συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα στην ημερήσια διάταξη:

Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις 26-2-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, για να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για το παρακάτω θέμα της Η.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του ου Ν. 3852/2010.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Η Ανακοίνωση Δημιουργίας κέντρου καταγραφής προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση