Είστε εδώ

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί

21/12/2015
επίδομα παραμεθορίου διόρθωση νόμου

Τι έγινε με την κατακαημένη περιφερειακή ενότητα Πέλλας και το ζήτημα της αφαίρεσης της από το κατάλογο των Νομών που θεωρούνται παραμεθόριοι; Το ζήτημα δεν λύθηκε δυστυχώς. Κινήσεις έγιναν (ευτυχώς) από όλους και σε συνδικαλιστικό και σε πολιτικό επίπεδο, οπότε αυτό από μόνο του είναι ευχάριστο, μιας και υπήρξε κινητοποίηση και μάλιστα σχεδόν άμεση, όταν έσκασε η νέα «βόμβα», σαν αυτές που σκάνε συνεχώς, ξαφνικά και απροειδοποίητα για τον έρμο τούτο Νομό.

Ταξίδι έως την... Εγνατία!
Σε συζητήσεις που κάναμε με τους δύο Βουλευτές που κινήθηκαν, τόσο με τον κυβερνητικό Γιάννη Σηφάκη, όσο και με τον αντιπολιτευόμενο Γιώργο Καρασμάνη και οι δύο «συμφώνησαν» σε έναν κοινό παρονομαστή. Δηλαδή, στο πώς είναι δυνατόν να ισχύσει κάτι τέτοιο για τον Νομό Πέλλας, τη στιγμή που είναι ο μόνος Νομός που δεν περνά η Εγνατία μέσα απ’ αυτόν, που δεν έχει ουσιαστικά ούτε καν έξοδο προς αυτήν. Σε έναν Νομό που πρέπει κάποιος να «ταξιδέψει» χιλιόμετρα μέχρι την Αλεξάνδρεια, να στρίψει αριστερά(τι σύμπτωση, ε;), αμέσως μετά να στρίψει δεξιά, να διανύσει μέσω Αιγινίου μια ολόκληρη διαδρομή για να καταλήξει πάλι αριστερά (πάει πολύ αυτό, δεν νομίζετε;) και να βγει στην πολυπόθητη Εγνατία οδό! Φανταστικό και μοναδικό, σχεδόν ξεφτίλα θα λέγαμε. Είναι δυνατόν, ένας τέτοιος Νομός να πετιέται έξω από τη λίστα των «παραμεθόριων»; Δεν σκέφτηκαν οι ιθύνοντες ότι η Πέλλα έχει και τον χαρακτηρισμό του «προβληματικού τύπου Α’», κάτι το οποίο δηλώνει από μόνο του ότι υπάρχει πρόβλημα; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επισκεφθεί την Πέλλα, πώς ήρθαν, αεροπορικώς και δεν έχουν άποψη ή πάνε να αποφασίσουν ένα τραγικό λάθος;
Κάπου στη μέση, σε συνδικαλιστικό επίπεδο, κινήθηκαν άμεσα και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Πέλλας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας, με τον δυναμικό Πρόεδρό του Λευτέρη Αβραμίδη. Τελικώς, η απόφαση αναβάλλεται επί του παρόντος και θα επανεξεταστεί πάλι τον Μάρτιο του 2016. Ποιος μας λέει όμως ότι η απόφαση θα είναι θετική για την Πέλλα; Κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κάτι τέτοιο, οπότε για μία ακόμη φορά…αναμονή!

Αναβολή όχι ενθαρρυντική
Πάντως, από πλευράς του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας από τα Γιαννιτσά λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση: «Μετά τις σχετικές κινητοποιήσεις και πιέσεις, την τελευταία στιγμή υπήρξε διόρθωση στην μορφή του επίμαχου άρθρου. Ουσιαστικά η απόφαση για τον καθορισμό των δικαιούμενων μετατίθεται χρονικά με σχετική ΚΥΑ. Σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθρο έως 31/3/2015 θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική απόφαση. Ουσιαστικά δεν λύνεται το θέμα αλλά αναβάλλεται και ανατίθεται σε υπουργούς η απόφαση όπου δεν θα υπάρχει ευθύνη των τοπικών βουλευτών. Σας αποστέλλουμε το ακριβές απόσπασμα του ψηφισθέντος Νόμου, όπου και φαίνεται η διόρθωση. Ο Νόμος περιέχει πλήθος σημαντικών διατάξεων που θα επηρεάσουν την υπηρεσιακή λειτουργία».

Τελικά, πού είμαστε;
Μία ενημέρωση που δεν είναι ενθαρρυντική ως προς το τελικό αποτέλεσμα, μιας και υπάρχει το ζήτημα ότι η τελική απόφαση θα είναι ευθύνη Υπουργών, χωρίς ευθύνη των τοπικών Βουλευτών. Υπουργοί που δεν ξέρουν ούτε που πέφτει η Πέλλα, ούτε ενδιαφέρονται φυσικά να μάθουν. Είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε την περιφέρεια και τις τοπικές οργανώσεις του στην «πρώτη γραμμή», άλλη μία φανφάρα καθώς φαίνεται και μια πρώτη γεύση παίρνει ήδη ο Νομός Πέλλας. Οι κάτοικοι των Γιαννιτσών ή της Έδεσσας ή της Αλμωπίας ή της Σκύδρας, όταν πάνε στα Σκόπια και τη Βουλγαρία, πού πάνε; Δεν πάνε ακριβώς πάνω από τον Νομό Πέλλας και σε αποστάσεις που είναι μικρές, μία ανάσα, από τα σύνορα; Μήπως πάνε Νορβηγία ή Ελβετία; Μήπως η Πέλλα βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα και δεν το ξέρουμε; Και ξέρετε κάτι ακόμη; Είναι μία απόφαση και εθνικά επικίνδυνη, αλλά σκεφτείτε μόνοι σας γιατί, σ’ αυτό το ρευστό διεθνές περιβάλλον που ζούμε. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν χειρότερα...

Π.Ν.Π.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση