Είστε εδώ

Έδεσσα: συνάντηση διευθυντών σχολικών μονάδων

07/09/2017
Έδεσσα: συνάντηση διευθυντών σχολικών μονάδων

Την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αντικείμενο τη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση των σχολικών μονάδων.

Η προηγούμενη σύσκεψη διευθυντών και προϊσταμένων είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο με αντικείμενο τις τεχνικές εργασίες και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες, που ήδη πραγματοποιήθηκαν για τη συντήρηση των υποδομών και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους και την παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Ένα σημαντικό ζήτημα που παρουσιάστηκε στη συνάντηση είναι ο νέος τρόπος αντιμετώπισης των άμεσων αναγκών των σχολείων, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ποσό για κάλυψη άμεσων αναγκών προκειμένου να παρακάμπτονται χρονοβόρες διαδικασίες. Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σχολική μονάδα προκύπτει με βάση μαθηματικό τύπο, ο οποίος παρουσιάστηκε στους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολείων.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα οικονομικής διαχείρισης με κοινά στοιχεία για όλες τις σχολικές μονάδες προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας. Με τον τρόπο αυτό αφενός δεν θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στην αντιμετώπιση των αναγκών των σχολείων και αφετέρου θα εξοικονομηθούν πόροι.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας των σχολείων και έγινε ενημέρωση για τον προγραμματισμό των επισκευαστικών εργασιών.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννης Χατζόγλου, δήλωσε τα εξής:
«Συζητήθηκαν θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων μας. Πιστεύω ότι μέσα από το διάλογο με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων και τις συναντήσεις που κάνουμε, λύνονται πολλά προβλήματα και βελτιώνεται η κατάσταση με συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις διαδικασίες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια συνολική προσπάθεια για τον συντονισμό του τρόπου των σχολικών μονάδων σε ότι αφορά στην οικονομική τους διαχείριση και ελπίζω ότι θα δούμε άμεσα τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία μία καλή και δημιουργική χρονιά. Οι προσπάθειες όλων μας να συμβάλουν στην αναβάθμιση της Παιδείας που προσφέρουμε στα παιδιά μας
».

Έδεσσα: συνάντηση διευθυντών σχολικών μονάδων

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση