Είστε εδώ

Μήνυμα Σηφάκη για τη νέα σχολική χρονιά

11/09/2017
Σηφάκης σε αγιασμό σχολείου

Στους αγιασμούς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, το Γενικό Λύκειο Αριδαίας και το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, αφού ευχήθηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για την νέα σχολική χρονιά, ενημέρωσε για τις αλλαγές που προγραμματίζονται στην παιδεία με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής και ποιοτικά αναβαθμισμένης εκπαίδευσης μέσα στην παιδεία που είναι καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. Επισήμανε ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα σχολεία άνοιξαν με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους και τα βιβλία στα σχολεία.

Μήνυμα Γιάννη Σηφάκη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, σας εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, δημιουργικότητα και προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης με αφομοίωση των κατακτήσεων και της εμπειρίας της ανθρωπότητας από το παρελθόν. Έτσι θα γίνετε οι αυριανοί ενεργοί πολίτες που με την ευαισθησία και την αξιοσύνη σας θα δημιουργήσετε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.
 
Η φετινή σχολική χρονιά, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ξεκινά με την επιστροφή στην κανονικότητα, με εκπαιδευτικούς στη θέση τους και με βιβλία στα σχολεία. Πιστεύουμε ότι πέρασε πια ο καιρός που και αυτά ακόμη ήταν ζητούμενα.
Ακόμη οι αλλαγές στο πρόγραμμα των σπουδών σας θα συμβάλουν στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης, της φαντασίας και της δημιουργικότητα σας.
 
Χρειάζονται ακόμη αρκετά βήματα αλλά καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την κατοχύρωση της δημόσιας, δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένης και δημοκρατικής εκπαίδευσης μέσα στην παιδεία που αποτελεί , για μας, καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό που πρέπει να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι.
 
Προετοιμάζονται αλλαγές για την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή μέχρι και την Β’ Λυκείου που θα επεκταθεί στην πορεία και στην Γ’ Λυκείου και ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο. Έτσι το σχολείο δεν θα θεωρείται πάρεργο και χάσιμο χρόνου αναδεικνύοντας σε πρωτεύουσα εκπαιδευτική διαδικασία την παραπαιδεία, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Ακόμη με την αλλαγή που προτείνεται στο σύστημα εξετάσεων θα μειωθεί πολύ το άγχος των υποψηφίων και θα είναι αξιοκρατικότερη η είσοδος τους στις σχολές.
 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε το λειτούργημα που επιτελείτε με όχι και τόσο καλές ανταμοιβές. Σας εύχομαι δύναμη, απελευθέρωση της φαντασίας και των δυνατοτήτων σας για να προσφέρετε καλύτερη γνώση αλλά και ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και των ιδιαίτερων δεξιοτήτων του κάθε μαθητή.
 
Αγαπητοί γονείς, βοηθήστε τα παιδιά σας όσο μπορείτε στον αγώνα που δίνουν και τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτεία κάνει το καλύτερο στις συνθήκες που βρισκόμαστε για την δημόσια παιδεία για όλους.
 
Καλή σχολική χρονιά με καλή διάθεση και δημιουργικότητα!!!
 
Και να θυμόμαστε όλοι τα λόγια του φιλοσόφου:
«Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο φύτεψε σπόρους, αν σκέφτεσαι για 10 χρόνια φύτεψε δέντρα, αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια μόρφωσε τον άνθρωπο».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση