Είστε εδώ

Απάντηση Υπουργείου Υγείας σε Καρασμάνη

12/09/2017
Γιώργος Καρασμάνης

Ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου για την μείωση των κονδυλίων που αφορούσε την αγορά προσθετικών ειδών και ορθωτικών μηχανημάτων.

Ο βουλευτής με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση, επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα είδη όπως τεχνητά μέλη κάτω και άνω άκρων, κηδεμόνες σκολίωσης- κύφωσης, ορθωτικοί κηδεμόνες για παιδιά κι ενήλικες, συστήματα βάδισης σε παραπληγίες, ειδικά καθίσματα με πρόπλασμα σε νευρομυικές παραλύσεις, υποδήματα και πέλματα διαβήτη, υποδήματα με ειδική διαμόρφωση κ.α. είναι άκρως πολυδάπανα και ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οι χιλιάδες ασθενείς και ΑΜΕΑ να μπορούν να τα προμηθευτούν απρόσκοπτα με την κάλυψη όλης της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ.

Παρατίθεται το απόσπασμα της απάντησης που έδωσε το Υπουργείο Υγείας:

«Η δαπάνη για τα εν λόγω είδη μέχρι πρότινος αποδίδονταν, σύμφωνα με το παράρτημα του άρθρου 15 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, απευθείας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, χωρίς ουδέποτε να έχει προκύψει πρόβλημα στην απόδοση των δαπανών.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων με παρόχους ιατροτεχνολογικών προϊόντων, για τα εν λόγω είδη θα αποζημιώνεται ο συμβεβλημένος πάροχος.

Όσον αφορά στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ των ορθοπεδικών ειδών, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν προκύπτει υπέρβαση στον προϋπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών και σε περίπτωση που το προϋπολογισθέν ποσό δεν επαρκεί, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ποσών από άλλους ΚΑΕ.»

Κατηγορία:

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση