Είστε εδώ

Απελευθέρωση της Έδεσσας

18/10/2017
Απελευθέρωση της Έδεσσας

Στις εκδηλώσεις συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Έδεσσας και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο της πόλης, συνοδευόμενος από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη.

Μετά το τέλος της παρέλασης για τα Ελευθέρια της Έδεσσας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η Έδεσσα και η Μακεδονία μας, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι όλοι εμείς. Τώρα, οι νεότεροι, οφείλουμε να βάζουμε στόχους και να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να τους πετύχουμε. Οι πρόγονοί μας πάλεψαν για την ελευθερία μας, εμείς πρέπει να παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Κι αυτό ακριβώς κάνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο μας και στην Έδεσσα είναι εμφανές.
Ο επόμενος στόχος μας, η πιο μεγάλη πρόκληση για την πόλη και το νομό, είναι να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα. Είμαστε σήμερα εδώ, στη μόνη πρωτεύουσα νομού στην Κεντρική Μακεδονία που δεν συνδέεται με κλειστό αυτοκινητόδρομο με τη Θεσσαλονίκη. Η Κυβέρνηση διέθεσε 10 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις στον άξονα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και το επόμενο βήμα τώρα είναι η διασφάλιση των κονδυλίων για να ξεκινήσει το έργο. Εμείς έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες και είμαστε έτοιμοι. Πέρα από τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα που θα δημιουργηθεί, ο συγκεκριμένος άξονας είναι εθνικής σημασίας, αφού ενισχύει τις εξαγωγές και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Δεν μιλάμε απλά για έναν ακόμη δρόμο, ούτε για μια ακόμη υποδομή, αλλά για ένα έργο ανάπτυξης, αναγκαίο για τις επενδύσεις. Από την πρώτη στιγμή διεκδικούμε την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε μέχρι να το πετύχουμε
».

Απελευθέρωση της Έδεσσας
Απελευθέρωση της Έδεσσας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση