Είστε εδώ

Επιστολή Καρασμάνη σε Καμμένο

04/03/2016

Επιστολή στον υπουργό Άμυνας κ Καμμένο απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Καρασμάνης, σχετικά με την απόφαση για εγκατάσταση προσφύγων στα Άθυρα.

ΕΠΕΙΓΟΝ
Γιαννιτσά 04/02/2016
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
κον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ
 
Αγαπητέ Υπουργέ
Κατ αρχήν θέλω να υπογραμμίσω ότι πολύ σωστά έπραξες που απέσυρες την απόφασή σου για την εγκατάσταση προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο "Φιλιππάκου" των Γιαννιτσών, όπως σου είχα ζητήσει τόσο με τη σχετική Ερώτησή μου στη Βουλή, όσο και με την προ ημερών συνάντησή μας για το ίδιο θέμα. Να υπενθυμίσω επίσης ότι, όταν μου είπες να σου υποδείξει ο Δήμος Πέλλας, «έναν άλλο χώρο κατάλληλο για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής και φιλοξενίας», σου ξεκαθάρισα αμέσως ότι «τέτοιος χώρος δεν υπάρχει πουθενά στο Νομό μας». Και, μάλιστα, σε ενημέρωσα ότι επειδή γνωρίζω από τη μια άκρη στην άλλη την ελληνική μεθόριο έχοντας υπηρετήσει 32 μήνες εκεί, υπάρχουν αλλού χώροι κατάλληλοι κοντά στα σύνορα, σε απόσταση δηλαδή 10 έως 20 χιλιομέτρων και με πρόσβαση προς αυτά.

Κατόπιν αυτών, με εξέπληξε δυσάρεστα η απόφασή σου να επιλεγεί χώρος έξω από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αθύρων που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αξιό. Χώρος και αυτός παντελώς ακατάλληλος, που επίσης δεν πληροί ούτε τους στοιχειωδέστερους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Δεν είναι δηλαδή χώρος αυτός να εγκατασταθούν άνθρωποι – πολλώ δε μάλλον παιδιά – καθώς, εκτός όλων των άλλων, σε λίγους μήνες όπως κάθε χρόνο, θα έχει γεμίσει από σμήνη κουνουπιών, θα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια εστία μόλυνσης και δεν θα μπορεί να σταθεί ψυχή ζώσα.
Εκεί θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα παιδιά, αυτές τις οικογένειες; Αυτός θα δείξουμε ότι είναι ο πολιτισμός μας ως Ελλήνων; Αυτή θα είναι η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ελληνική φιλοξενία; Αυτή θα είναι η συνεισφορά μας σ’ αυτούς τους ξεριζωμένους;

Υπουργέ
Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι συζητάς τα επιχειρήματα που σου παρατίθενται. Ακόμη σημαντικότερο βέβαια, εκτιμώ το γεγονός ότι τα αποδέχεσαι όταν διαπιστώνεις ότι είναι ορθά και δεν εμμένεις σε εσφαλμένες αποφάσεις, όπως έπραξες με το στρατόπεδο των Γιαννιτσών και όπως σου είχα ζητήσει και με την Ερώτησή μου στη Βουλή αλλά και κατά τη συνάντησή μας.

Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι το ίδιο θα πράξεις και τώρα, μη εμμένοντας στο σχέδιο για εγκατάσταση προσφύγων στα Άθυρα. Άλλωστε, όπως σου έχω ήδη πει, γνωρίζουμε όλοι ότι αυτό το τεράστιο εθνικό πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με βεβιασμένες αποφάσεις, ούτε με αποφάσεις και κινήσεις, απότοκους πιέσεων για εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων ή μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Λύνεται μόνον με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με τρόπο δίκαιο, αντάξιο του πολιτισμού μας και με σεβασμό στο δράμα αναξιοπαθούντων θυμάτων όπως οι πρόσφυγες.

 

Φιλικά

Γιώργος Καρασμάνης

Σχόλια

ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΠΟΝΗΡΈ.ΑΦΟΥ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΤΌΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΈΡΟΣ.ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση