Είστε εδώ

«Άλλα αντ’ άλλα» στα Άθυρα

04/03/2016

Νομίζουμε ότι «τα χάπια ο τίγρης», που λέγαμε κάποτε στην καθομιλουμένη ισχύει για την περίπτωση των Αθύρων και την περιοχή που επιλέχτηκε για Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, που είναι ο παλιός αεροδιάδρομος. Κι αυτό γιατί με απόφαση «του χωριού», κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας «απαγορεύτηκε» στους δημοσιογράφους να μεταβούν στον χώρο και να βγάλουν φωτογραφίες, τη στιγμή μάλιστα που οι κάτοικοι παραμένουν σε φάση διαμαρτυρίας και οι θέσεις τους (πέρα από γενικολογίες και οργώματα που έγιναν στον χώρο, που με τη βροχή η λασπουριά έχει επικρατήσει και ο βούρκος δημιουργεί ένα τριτοκοσμικό τοπίο), τα επιχειρήματα τους (εάν υπάρχουν) δεν βγαίνουν ξεκάθαρα προς τα έξω.
Ο Δήμαρχος Πέλλας έγινε δέκτης των έντονων διαμαρτυριών όταν μετέβη στην περιοχή και προσπάθησε να εξηγήσει την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, από το να άφηνε να επιλεγόταν ένα χώρος μέσα σε αστικό περιβάλλον και με σχολεία δίπλα. Πάντως το Τοπικό Συμβούλιο δεν χειρίζεται σωστά την περίπτωση. Εάν επιχειρήσει κάποιος να συνεννοηθεί με τους εκλεγμένους θα τους είναι πολύ δύσκολο, αν συνεχίσουν να είναι κάποια άτομα μπροστά που άλλα λένε την μια μέρα και άλλα την άλλη.
«Να φέρουν τα δικά τους παιδιά εδώ να φιλοξενηθούν. Η κάθε περιοχή έχει τα προβλήματα της», είναι η γενικόλογη και αφοριστική στάση του τοπικού Προέδρου. Κάτι το οποίο όμως (ένας απλός αφορισμός) δε δείχνει σοβαρότητα για να υπάρξει αποτέλεσμα.
Άλλωστε η πράξη του να μπουν τρακτέρ και να οργωθεί μία περιοχή, στην οποία μέχρι χθες κανείς δεν απαίτησε να γίνει κάτι ποτέ (και σημειωτέον είναι ιστορικό μέρος, από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου), δείχνει ότι ακόμη μία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία…

Το νέο δεδομένο είναι πάντως ότι σήμερα ο Πρόεδρος…ανακάλυψε ότι η χθεσινή πληροφόρηση δεν ίσχυε τελικά και ότι του δόθηκαν πληροφορίες που δεν υφίστανται (χθες μας είχε πει ότι από το γραφείο Τζάκρη υπήρξε τον ενημέρωσαν πως τελικά δεν θα επιλεχθεί ο συγκεκριμένος χώρος κοντά στα Άθυρα, αλλά κάποιος άλλος).

Τα συμπεράσματα για όλους και για όλα δικά σας…

Σχόλια

Η αντίδραση των κατοίκων ήταν εναντίων της απόφασης και όχι των προσφύγων! Δεν γίνεται να φιλοξενείς 3πλάσιους πρόσφυγες από τους κατοίκους. Με τις συνθήκες που θα επικρατούν, επόμενο είναι να αγανακτήσουν οι πρόσφυγες και να στραφούν στο χωριό για την διαβίωσή τους.

Θα φιλοξενούσατε εσείς στο σπίτι σας, στο χωριό σας, στην χώρα σας 3πλάσιους από τους κατοίκους; Τότε γιατί μας πειράζει που κλείνουν τα σύνορα; Επειδή θα αυξηθεί ο αριθμός τους σε σχέση με τους κατοίκους; Μάλλον αυτό σκέφτηκαν και οι κάτοικοι εκεί.

Ειδικά τώρα που θα μπει πλαφόν στην χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες. Δεν πιστεύω να γίνουμε πολύ αφιλόξενοι σαν κράτος και να τους επιστρέφουμε πίσω, σωστά; Που είναι η Ελληνική φιλοξενία; Μόνο όταν μας πληρώνουν και είναι λίγοι; Ωραία! Σταματήστε τα συμπεράσματα, θα μισήσουμε τους εαυτούς μας! :)

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση