Είστε εδώ

Συνάντηση Σηφάκη με την Υπουργό Πολιτισμού

06/12/2017
Σηφάκης Κονιόρδου

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης για θέματα αρχαιοτήτων στην περιοχή της Πέλλας.

Ο βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό:

  • Να βοηθήσει η Υπουργός το αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Πέλλας να ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας από την UNESCO – Ετοιμάζεται φάκελος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας. Ευχαρίστησε την Υπουργό για την πρόσφατη ένταξη στο Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας της ανασκαφής στο Ανάκτορο της Πέλλας με προϋπολογισμό 900.000,00 €.
  • Να μπει στον χάρτη των ανασκαφών σταδιακά και ο αρχαιολογικός χώρος στον Λόγγο της Έδεσσας μετά από 45 χρόνια χωρίς καμιά ανασκαφή. Η ανασκαφή στον Λόγγο υπόσχεται πολύ σημαντικά ευρήματα
  • Να προωθηθεί η γρήγορη ολοκλήρωση των Η/Μ μελετών και της στατικής μελέτης καθώς και έγκρισης του από το Κ.Α.Σ. του έργου «Αναβάθμιση πολυχώρου πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» και περιβάλλοντος χώρου» - Υποέργο 2 «Στερέωση, συντήρηση και αποκατάσταση Οθωμανικού Τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα ( Β’φάση)». Για την κατασκευή του έργου έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. Η ανάγκη προκύπτει από το γεγονός ότι η Έδεσσα δεν διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια αίθουσα με σοβαρές προδιαγραφές για εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις.
  • Να προωθηθεί η έγκριση από το Κ.Α.Σ. της μελέτης που έχει εκπονηθεί για το Κάστρο της Χρυσής από τον Δήμο Αλμωπίας μέσω του διασυνοριακού προγράμματος LILA και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ανάδειξης του κάστρου από το Π.Δ.Ε.
  • Να ενταχθεί σύντομα και η Πέλλα στο έργο που έχει ξεκινήσει από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την ανάδειξη χναριών της Αρχαίας Εγνατίας που διέσχιζε όλη την Πέλλα
  • Μετέφερε αιτήματα της κοινωνίας της Πέλλας και πολιτιστικών συλλογικοτήτων για διάφορα θέματα ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής (βυζαντινές εκκλησίες, οθωμανικά μνημεία και άλλα).
  • Ο βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό (που γνωρίζει καλά την Πέλλα και την έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν ως ηθοποιός) να επισκεφτεί άμεσα την Πέλλα. Η Υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση. Η επίσκεψη της θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας.

Κατηγορία:

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση