Είστε εδώ

Detroit: Μια Οργισμένη Πόλη

12/01/2018
Detroit: Μια Οργισμένη Πόλη

H Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ., θα προβάλλει την ταινία Detroit: Μια Οργισμένη Πόλη στην αίθουσα προβολών του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας την ερχόμενη Δευτέρα.

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου
8.30μμ
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας
 

Detroit: Μια Οργισμένη Πόλη (2017)
  • Σκηνοθεσία: Κάθριν Μπίγκελοου
  • Ηθοποιοί: Τζον Μπογιέγκα, Γουίλ Πόλτερ, Αλτζι Σμιθ
  • Διάρκεια: 143 λεπτά
  • Είδος ταινίας: Ιστορική

Το καλοκαίρι του 1967 ήταν μια κομβική περίοδος της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας, όταν η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονες κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές: την κλιμάκωση της στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο του Βιετνάμ, και δεκαετίες φυλετικών διακρίσεων.

Τα επίκεντρα όλης αυτής της δυσαρέσκειας και της άσβεστης οργής αποδείχθηκαν πως ήταν οι μεγάλες πόλεις της χώρας, με τις συστηματικές προκαταλήψεις τους, τις φυλετικές ανισότητες σε στέγη και παιδεία, και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία στις κοινότητες των Αφρο-αμερικανών.

Δύο νύχτες μετά την έναρξη της εξέγερσης του Ντιτρόιτ, μια αναφορά για πυροβολισμούς κοντά σε περιοχή της εθνοφυλακής, οδήγησε την αστυνομία του Ντιτρόιτ, την πολιτοφυλακή του Μίσιγκαν, την εθνοφυλακή του στρατού του Μίσιγκαν κι έναν ιδιωτικό φρουρό ασφαλείας να εισβάλουν σε ένα παράρτημα του κεντρικού κτιρίου του ξενοδοχείου Algiers. Περιφρονώντας την επίσημη διαδικασία, πολλοί αστυνομικοί ανέκριναν βίαια τους ενοίκους του ξενοδοχείου, κατασκευάζοντας ένα ιδιότυπο «παιχνίδι θανάτου», σε μια προσπάθεια να τους εκφοβίσουν για να μην ομολογήσουν. Μέχρι το τέλος της νύχτας, τρεις άοπλοι νεαροί πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ, και αρκετοί άλλοι άντρες και γυναίκες χτυπήθηκαν βάναυσα. Κανένα όπλο δεν βρέθηκε ποτέ.

 

Κατηγορία:

Detroit: Μια Οργισμένη Πόλη

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση