Είστε εδώ

Φυσικό αέριο σε Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία

31/01/2018
Σηφάκης στη ΔΕΠΑ

Ρεαλιστική η ένταξη Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας στο δίκτυο φυσικού αερίου

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης ΑερίουΒελισσάριο Δότση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Θ. Τερζόπουλο και πήρε ελπιδοφόρα μηνύματα. Μαζί του στα ραντεβού με ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Πέλλας Λευτέρης Αβραμίδης.

Στην συνάντηση στην ΔΕΔΑ συμμετείχαν ο Δ/νων Σύμβουλος Θ. Τερζόπουλος, ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Χρηματοδοτήσεων Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος και η Αντιπρόεδρος του ΔΣ Στεφανία Μωσσέ.
Στην συνάντηση στην ΔΕΠΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης και ο Συντονιστής Διευθυντής Στρατηγικής, Ανάπτυξης, Διοικητικών και Πληροφορικής Γεώργιος Πολυχρονίου.

Ο Γιάννης Σηφάκης (και με την ιδιότητα του ως «ενεργειακού» βουλευτή) ανέλυσε, στις συναντήσεις, τα δεδομένα της Πέλλας, την ανάγκη χρησιμοποίησης εγκαταστάσεων φυσικού αερίου για την θέρμανση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παρατεταμένου χειμώνα και στις άλλες πόλεις (πλην των Γιαννιτσών που θα συνδεθούν με CNG με πρώτη φάση) καθώς και την ύπαρξη στην Πέλλα σημαντικών εγκαταστάσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων με μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

Αναλύθηκαν, από τους ιθύνοντες, οι δυνατότητες σύνδεσης των περιοχών αυτών με το φυσικό αέριο μέσω αγωγού ή μέσω τεχνολογίας CNG (συμπιεσμένου φυσικού αερίου με βυτιοφόρα). Συγκεκριμενοποιήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κάθε μια περίπτωση και όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι άνοιξε ένας διάλογος και μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή με πολύ σοβαρή πιθανότητα ένταξης Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας στον προγραμματισμό 2019- 2023.

Αποφασίστηκε εντατικοποίηση των συζητήσεων, προσκόμιση στοιχείων καθώς και περαιτέρω διερεύνηση των τρόπων σύνδεσης.
Αποφασίστηκε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ και του βουλευτή για την ωρίμανση του θέματος.
Άμεσα θα προγραμματιστεί από το ΤΕΕ Πέλλας και τον βουλευτή ενημερωτική σύσκεψη στην Έδεσσα για την εξέλιξη του θέματος.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση