Είστε εδώ

Τη Μέρκελ επισκέπτεται ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

16/02/2018
Zoran Zaev

Στο Βερολίνο θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Ο Ζάεφ θα δεί την Άνγκελα Μέρκελ και στο τραπέζι αναμένεται να είναι και το Σκοπιανό. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο της Γερμανίας, βασικό θέμα της συνάντησης Μέρκελ-Ζάεφ θα είναι οι διμερείς σχέσεις και τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Λύση στο Σκοπιανό έως τον Ιούλιο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.
Ερωτηθείς στη Σόφια για τις πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς αυτής έως τα τέλη της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ, στις 30 Ιουνίου, ο Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος».

Η Βουλγαρία φιλοξενεί μια άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, όπου παρίσταται και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει» προτού επιτευχθεί ένας συμβιβασμός.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση