Είστε εδώ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών

18/03/2016

Την ένταξη της πράξης «Λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου» στο ΣΕΣ 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας) υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η συνέχιση της λειτουργίας του ξενώνα εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «με την ένταξη της συγκεκριμένης πράξης στο νέο ΕΣΠΑ διασφαλίζουμε τη συνέχιση λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τα επόμενα χρόνια μέχρι το τέλος του 2018. Από το συγκεκριμένο ξενώνα υποστηρίζονται 150 γυναίκες και παιδιά, στα οποία παρέχονται υπηρεσίες πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής. Πρόκειται για γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους και μέσα από τη φιλοξενία τους στο περιβάλλον του ξενώνα δημιουργείται ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και υποστήριξης, με συνθήκες ασφάλειας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Επίσης, οι γυναίκες λαμβάνουν υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και διευκολύνονται για την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική».

Οι υπεύθυνοι του ξενώνα, όχι μόνο παρέχουν την απαιτούμενη υποστήριξη και βοήθεια στις γυναίκες, αλλά διασφαλίζουν και τη συνεχή παρακολούθηση της πορείας τους και των παιδιών τους σε όλη τη διάρκεια παροχής της υποστηρικτικής υπηρεσίας, αλλά και όταν αυτή ολοκληρωθεί.
Ο συνολικός προϋπολογισμός χρηματοδότησης είναι 647.400 ευρώ.
 

Ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου λειτουργεί από τις 14/10/2013 στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου. Τα στοιχεία του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφάλειας των φιλοξενούμενων γυναικών. Στελεχώνεται από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό.
Αποτελεί χώρο φιλοξενίας γυναικών που έχουν υποστεί βία και των παιδιών τους. Παρέχει ασφαλή διαμονή, σίτιση, υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης (ψυχολογικής και κοινωνικής) με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών. Παρέχονται ακόμη υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης (ψυχολογικής) των παιδιών που φιλοξενούνται, υπηρεσίες διασύνδεσης με φορείς με στόχο την εύρεση εργασίας, διασύνδεση με τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς των Δήμων και της Γ.Γ.Ι.Φ ώστε να λάβουν οι φιλοξενούμενες νομική στήριξη και διασύνδεση με φορείς για την αντιμετώπιση θεμάτων σωματικής υγείας.
Για τη φιλοξενία στον ξενώνα δεν τίθεται περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των γυναικών.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.