Είστε εδώ

Δήλωση Σηφάκη για θέματα Παιδείας στην Πέλλα

12/04/2018
Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, την Παρασκευή 20 Απριλίου στην Πέλλα, ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα θέσω στον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη (παλιό συμφοιτητή και συναγωνιστή μου στο ίδιο έτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) τέσσερα κύρια θέματα για την Παιδεία στην Πέλλα:

  • την προτεραιότητα που δίνουμε όλοι στην Πέλλα στην κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Γιαννιτσών
  • την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα σε υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις (για αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια). Αποτελεί αίτημα όλης της κοινωνίας της Έδεσσας
  • να διερευνήσει την δυνατότητα ίδρυσης ΕΠΑΛ στην Σκύδρα
  • θα ζητήσω την υποβοήθηση του στην πρόταση που έχω κάνει προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο για ίδρυση 2ετών αποκεντρωμένων Πανεπιστημιακών σχολών στην Πέλλα για αποφοίτους ΕΠΑΛ χωρίς εξετάσεις με το βαθμό απολυτηρίου και χορήγηση πτυχίου επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Παράλληλα θα συζητηθούν και οι άλλες απαιτούμενες κτιριακές υποδομές του 4ου Νηπιαγωγείου Σκύδρας, του Νηπιαγωγείου Προμάχων και Νηπιαγωγείου Πετριάς.

Στόχος μας είναι η δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη ποιοτικά εκπαίδευση θεωρώντας την Παιδεία ύψιστο κοινωνικό και καθολικό ανθρώπινο αγαθό που πρέπει να είναι προσιτό σε όλους.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση