Είστε εδώ

Διατηρείται ο ΕΦΚΑ Αριδαίας

14/04/2018
ΕΦΚΑ Αριδαίας

Διατηρείται ο ΕΦΚΑ Αριδαίας ως Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης και στο οριστικό οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με το βουλευτή Γιάννη Σηφάκη, δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, σε αυτή την φάση, για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα, ενώ θα προκηρυχθούν θέσεις στελέχωσης για το ΠΕΚΑ Έδεσσας

Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον Λάμπρο Σέμπο, Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ (που εκτελεί χρέη Διοικητή μέχρι την τοποθέτηση νέου Διοικητή) και τον υπεύθυνο των οργανογραμμάτων του ΕΦΚΑ Γεώργιο Μητσόπουλο και συζήτησε μαζί τους για θέματα του ΕΦΚΑ στην Πέλλα.

Συγκεκριμένα ζήτησε ενημέρωση για το τελικό οργανόγραμμα του οργανισμού στην Πέλλα. Το οργανόγραμμα ήδη έχει αποσταλεί στο Σ.Τ.Ε. προς έγκριση και μετά θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.

Στην Πέλλα προβλέπονται δύο Τοπικές Διευθύνσεις (Έδεσσας και Γιαννιτσών) .

Στην Διεύθυνση Έδεσσας θα υπάρχουν Τμήμα Διοικητικού και Πληροφόρησης πολιτών, τμήμα μητρώων και ασφαλιστικού βίου, τμήμα Συμβούλων Ασφάλισης και Εισφορών, τμήμα Συντάξεων και παροχών και Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Αριδαίας (αποκεντρωμένο).

Στην Διεύθυνση Γιαννιτσών θα υπάρχουν τα τέσσερα πρώτα αντίστοιχα τμήματα.

Όσον αφορά τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους του ΕΦΚΑ στην Αριδαία δεν προβλέπεται μείωση ή αναγκαστικές μετακινήσεις σε αυτή την φάση. Ο τελικός αριθμός των οργανικών θέσεων θα αποφασιστεί μετά την έκδοση του Π.Δ. που προβλέπεται τους επόμενους 4 μήνες. Το νέο οργανόγραμμα θα ισχύσει μετά από 8 μήνες από την έκδοση του Π.Δ.
Δεν υπάρχει όμως πρόθεση βεβιασμένης μείωσης προσωπικού ή μετακινήσεων.

Σταδιακά, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα εξορθολογιστεί το σύστημα με βάση τα πραγματικά δεδομένα.
Θα προκηρυχθούν θέσεις για την στελέχωση του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Έδεσσας που ιδρύθηκε. Στην προκήρυξη, όποτε γίνει, μπορούν να συμμετάσχουν και οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι στις Τοπικές Διευθύνσεις και το αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Αριδαίας.

Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση τόσο την δική του όσο και της τοπικής κοινωνίας για την οριστική διατήρηση Τμήματος ΕΦΚΑ στην Αριδαία με προϊστάμενο και ικανό αριθμό υπαλλήλων καθώς και για την απόφαση να μην μειωθεί ή μετακινηθεί προσωπικό σε αυτή τη φάση.

Παροτρύνει τους εργαζόμενους στο ΕΦΚΑ στην Αριδαία να δηλώσουν την επιθυμία τους να καλύψουν θέσεις του ΠΕΚΑ Έδεσσας (όποτε προκηρυχθούν) για να εξασφαλιστεί η διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας σε μακροχρόνια βάση.

 

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση