Είστε εδώ

Μαύρα ημέρας

15/05/2018
Πόντιοι Σέρρα

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας,στις 12 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με κύριο ομιλητή τον Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, με θέμα: «Η γενοκτονία ως εθνικό και διεθνές ζήτημα».

Ακολούθησε ανάγνωση ποιήματος από την κ. Ασλανίδου Ειρήνη με τίτλο: «οι γυναίκες της Σάντας του Πόντου» και στη συνέχεια μονόπρακτο βασισμένο στο κείμενο του Θεοφάνη Μαλκίδη με τίτλο: «Το ολοκαύτωμα της Σάντας το Σεπτέμβριο του 1921, γυναίκες και παιδιά ως στόχος της Γενοκτονίας.» Το κείμενο επιμελήθηκε, σκηνοθέτησε ο Κοσμάς Τσίναλης και παρουσίασε η Ελένη Βασιλειάδου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του χορού Σέρρα από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο δήμαρχος κ. Γιάννου Δημήτριος, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Βιβλιόφιλων ‘Εδεσσας κ. Ευαγγελίδης Δημήτριος, ο πρόεδρος του σωματείου εθελοντών και αλληλεγγύης «παγκοινιά» και εκπρόσωπος ένωσης γονέων και κηδεμόνων Ν.Πέλλας, κ. Παπαδόπουλος Θεόφιλος, ο αντιπρόεδρος ομοσπονδίας Μακεδόνων κ. Γιουματζίδης Δημήτριος, μέλη του Δ.Σ. Μικρασιατών Ν. Πέλλας «η Μπίγα», η πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών «Απειρώταν» κ. Πλιούτα Ντίνα και η πρόεδρος του συλλόγου «Βαρόσι» κ. Φράγκου Ελισάβετ.

Γενοκτονία εκδήλωση

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση