Είστε εδώ

Ο Γιάννης Σηφάκης σε αγιασμούς σχολείων

12/09/2018

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης παρευρισκόμενος στους αγιασμούς των 2ου, 3ου και Ειδικού δημοτικών σχολείων Αριδαίας καθώς και στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, σχολικές επιτροπές, εργαζόμενους στα σχολεία και σε όλους που συμβάλουν στην καλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Επισήμανε ότι και φέτος τα σχολεία ξεκινούν με όλα τα βιβλία και όλους τους δασκάλους και καθηγητές στην θέση τους (ακόμη και οι αναπληρωτές είναι φέτος στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς). Οι προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (που θα ισχύσουν τα επόμενα έτη) αναβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ψυχολογία των μαθητών.

Η πολιτεία, όπως και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι ίδιοι οι μαθητές αγωνίζονται για τη δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική και ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση σε μια Παιδεία που είναι καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Μια παιδεία που μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές την συμπυκνωμένη γνώση του ανθρώπου μέχρι σήμερα, βοηθά την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή σε συνδυασμό με την δυνατότητα έκφρασης της δημιουργικότητας του εκπαιδευτικού, διδάσκει ήθος, τις πανανθρώπινες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Την αγάπη για την πατρίδα μαζί με την φιλία, την συνεργασία, την συνανάπτυξη των λαών μακριά από φοβικά σύνδρομα, μίση και διχασμούς.
Τέτοια παιδεία θέλουμε που να αποδίδει στην κοινωνία ανθρώπους με σοβαρή επάρκεια πολύπλευρων γνώσεων και με κοινωνική μόρφωση, χρηστούς πολίτες που αύριο θα φωτίσουν καλύτερα το μέλλον της πατρίδας μας και όλου του κόσμου.

Αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητα σε υγεία και παιδεία με δεδομένη την έξοδο από τα δημοσιονομικά προγράμματα και την πολιτική της για την δίκαιη διανομή των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης που ξεκίνησε.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση