Είστε εδώ

Επίσκεψη Ανδρέα Λοβέρδου στα Γιαννιτσά

12/09/2018

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, ανώτατο κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Ανδρέα Λοβέρδο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας βρέθηκε στα Γιαννιτσά.

Επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών συνοδευόμενοι από το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του Κινήματος Ευάγγελο Προκοπίδη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ραχήλ Αλεξανδρίδου, το Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Πέλλας Γιώργο Ασάρβελη και είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του Κέντρου. Άκουσαν τα προβλήματα και της θέσεις τις Διοίκησης και υπήρξε δέσμευση για την προώθηση προς επίλυση των ακόλουθων ζητημάτων:
1. Στο θέμα των εποχιακών εργαζόμενων σε επιχειρήσεις μη εποχιακές που δε χαρακτηρίζονται ως εποχιακοί και δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
2. Στο θέμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που εργάζονται ως εποχιακοί σε βιομηχανίες και δεν λαμβάνουν ένσημα ούτε καλύπτονται σε ατύχημα λόγω νομοθετικής ρύθμισης
3. Στο θέμα της σύνταξης χηρείας το οποίο και ως κυβέρνηση δεν το είχε υιοθετήσει παρά της πιέσεις της τρόικα.
4. Στο θέμα των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία και την επανένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολούθησαν ομιλίες σε πολιτική συγκέντρωση από τα μέλη του κλιμακίου.

Από τους ομιλητές τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σχεδίου για την ανάπτυξη με εξωστρεφή κατεύθυνση. Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει η δυνατότητα αλληλεγγύης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Καθοριστικό στοιχείο θα είναι και η μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε χωρίς σχέδιο να επιστρέψει στο μέλλον όσα με δική του απόφαση κατήργησε το 2015. Οι εξαγγελίες του για παροχές το 2021-22 είναι έωλες γιατί θα νομοθετήσει παροχές για περίοδο που δε θα είναι πρωθυπουργός. Χαρακτηρίζει δε ως κοινωνική πολιτική την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για επιστροφή χρημάτων σε ένστολους και πανεπιστημιακούς.

Κατηγόρησαν τη στάση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, στην επίσκεψη του Ερτογάν στην Αθήνα, στο θέμα του Μακεδονικού και στάθηκαν στις αποκαλύψεις της πρώην πρέσβειρας των Η.Π.Α. για τους στόχους των Σκοπίων από το 2008 και ότι το αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών καλύπτει αυτούς τους στόχους πλήρως.

Τέλος τόνισαν την αυτονομία του Κινήματος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ και ότι στις εκλογές θα πάει με σχέδιο για το αύριο της χώρας με στόχο να αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα της αντιπολίτευσης.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση