Είστε εδώ

Ο Σηφάκης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

19/09/2018

Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα ζήτησε ο Σηφάκης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Γιάννης Σηφάκης στην συνάντηση του με την Διευθύντρια του γραφείου της υπουργού, Ιωάννα Παπαμιχαήλ, τον Υπασπιστή και τον Προϊστάμενο Επιτελείου της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη ζήτησε ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα και ενίσχυση των μέσων που υπάρχουν στην διάθεση της Αστυνομικής Διοίκησης Πέλλας.

Η αναλογία αστυνομικών προς κατοίκους στην Πέλλα είναι περί το 1:500 όταν στις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες η αναλογία είναι πολύ μικρότερη.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι ο πληθυσμός στην Πέλλα αυξάνεται σημαντικά και τον χειμώνα λόγω του τουρισμού (Λουτρά Πόζαρ, χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν) αλλά και το καλοκαίρι λόγω των αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης για την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων. Ακόμη ανέφερε ως παράδειγμα τα τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, περιοχή που έχει αρκετή παραβατικότητα.
Ζήτησε σε όλες τις μεταθέσεις (τακτικές ή έκτακτες) η Πέλλα να ενισχύεται σταδιακά στα μέτρα των δυνατοτήτων με στόχο να προσεγγίσει τον μέσο όρο της αναλογίας αστυνομικών προς κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη την ενίσχυση με μεταφορικά μέσα.

Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί στο Υπουργείο και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας δια του προέδρου της Κώστα Τσαβδαρίδη.

Ο βουλευτής κάλεσε την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη να επισκεφθεί την Πέλλα το προσεχές διάστημα.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση