Είστε εδώ

Τέλος το τσιγάρο στα Γιαννιτσά

05/10/2018

Ζημιά, γαιδουριά και... ΑΚΡΙΒΑ
Καμπάνια για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους προωθείται από το δήμο Πέλλας σε συνεργασία με φορείς της περιοχής. Η πρώτη δράση αναμένεται το σαββατοκύριακο με εξόρμηση στον πεζόδρομο, για ενημέρωση και όχι για επιβολή προστίμων όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Στην αφίσα που καλούνται να αναρτήσουν οι επιχειρηματίες στις εισόδους των καταστημάτων επισημαίνεται ότι το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους προκαλεί ζημιά, είναι γαϊδουριά και κοστίζει... ακριβά, με προφανή αναφορά στα πρόστιμα για τους παραβάτες, που φτάνουν και τις 10.000€

Αν και όλοι συμφωνούν ότι το κάπνισμα είναι βλαβερή όσο και ενοχλητική συνήθεια, μένει να δούμε πόσοι θα χειροκροτήσουν την καμπάνια και πόσοι θα αντιδράσουν στους χαρακτηρισμούς.
 

 
Ο Δήμος Πέλλας σβήνει το τσιγάρο σε όλους τους κλειστούς χώρους
Ολική και όχι μερική απαγόρευση, χωρίς διαχωρισμούς εδώ και τώρα
 
Ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με ενεργούς φορείς της περιοχής αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την πιστή εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους.
Στην προσπάθεια αυτή και για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρειαζόμαστε την συνδρομή όλων.
Μόνο αν η προσπάθεια είναι συντονισμένη τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους επαγγελματίες να στηρίξουν την προσπάθεια και να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους την ειδική αφίσα και το αυτοκόλλητο που θα δηλώνει ότι στο κατάστημά τους απαγορεύεται το κάπνισμα.
Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε επαγγελματίες και δημότες για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας καθώς και για τις κυρώσεις που επιφέρει η μη τήρησή της.
Συγκεκριμένα, σε όσους καπνίζουν σε κλειστό χώρο επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ.
Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των καταστημάτων που ανέχεται την παραβίαση της νομοθεσίας, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.
Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.
 
Η συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία είναι θέμα πολιτισμού. παιδείας και σεβασμού απέναντι σε όλους όσοι δεν καπνίζουν.
 
Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί ώστε να γίνει ο δήμος Πέλλας ένας άκαπνος δήμος για κατοίκους και επισκέπτες.

 • Δήμος Πέλλας
 • Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
 • Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
 • Εμπορικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης
 • Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών
 • Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών
 • Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών
 • Εθελοντική Ομάδα Δήμου Πέλλας « ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»
 • Εθελοντική Ομάδα «Μαμάδες Γιαννιτσών»

 
 

Μήνυμα δημάρχου
 
Ξεκινάμε από αύριο μια προσπάθεια να σταματήσουμε το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους. Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των συνδημοτών μας θα δεχθεί με ικανοποίηση την πρωτοβουλία αυτή. Άλλωστε το να μην καπνίζουμε στους κλειστούς χώρους δεν είναι μόνο θέμα συμμόρφωσης στην ισχύουσα νομοθεσία αλλά είναι κυρίως θέμα πολιτισμού και σεβασμού απέναντι σε όλους όσοι δεν καπνίζουν.
 
Από τους επαγγελματίες και τους δημότες ζητάμε να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και να μην επιτρέπουν το κάπνισμα σε κανένα κλειστό χώρο.
 
Σκοπός μας είναι μέσα από μία σειρά δράσεων να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε μεγάλους αλλά και μικρούς για το δικαίωμά μας να ζούμε σε καθαρό περιβάλλον χωρίς καπνό. Σε δεύτερο χρόνο και για όσους δεν δείξουν διάθεση συνεννόησης θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και συνέπειες όπως επιβάλλει ο ισχύων νόμος χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις.
 
Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί και ας αποδείξουμε ότι στο δήμο Πέλλας μπορούμε να σβήσουμε το τσιγάρο σε όλους τους κλειστούς χώρους εδώ και τώρα.
 
Η πρώτη δράση ξεκινάει το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου από 10.00 πμ έως 13.00 μμ στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
 
Γρηγόρης Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

 

Σχόλια

Εφόσον δεν ενοχλώ τον διπλανό μου ο νόμος να μην επεμβαίνει με τις καλοπροαίρετες πράξεις χωρίς τον ανάλογο και τον εξίσου καλοπροαίρετο τρόπο. Τον διπλανό μου αν είναι άλλα πράγματα που τον ενοχλούν για το κάπνισμα είμαστε φίλοι όπως το ελπίζω και μπορούμε μόνοι μας να συνεννοηθούμε για τα προβλήματα που μας απασχολούν και να τα συζητήσουμε με όλους τους άλλους όπως έγινε αναφορικά στους νόμους που διέπουν την κοινωνία χωρίς την καθημερινότητά της σεβόμενοι αλλά και τηρώτας την ελευθερία που μας δωρίζει ο Θεός στον καθένα μας όταν δεν πράττει το ίδιο και ο νόμος από τις απαιτήσεις στις οποίες διάλεξε να αποδώσει την προτεραιότητά του. Θα πρέπει να εντυπωθεί ότι δεν προέχει να μην καπνίζεις από το να μην κάνεις άλλα πράγματα για τα οποία υπάρχει ο νόμος όταν αυτός είναι αποκλειστικά ο σκοπός που εξυπηρετεί.

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση