Είστε εδώ

Θα σημάνουν οι σειρήνες

07/10/2018

Ξεκίνησε η εθνική διακλαδική άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.
Παράλληλα πραγματοποιείται και η ΤΑΑΣ CAX «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2018» μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και με τη χρήση προσομοίωσης διακλαδικού επιπέδου επιχειρήσεων (09 – 10/10). Η συγκεκριμένη άσκηση θα εξετάσει την αρτιότητα εφαρμογής και υλοποίησης αριθμού σχεδίων ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα.

Με σκοπό τη δοκιμή και εξέταση του συστήματος συναγερμού, την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο της άσκησης, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

  • Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
  • Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα κληθούν με την επίδοση επεισοδίων, να αντιμετωπίσουν διάφορες εικονικές καταστάσεις και γεγονότα, παρόμοια με αυτά που θα τύχουν ή θα παρουσιαστούν σε πραγματικές συνθήκες.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Είμαι πεπεισμένη ότι οι ασκήσεις ‘ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018’ και ‘ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2018’ θα πραγματοποιηθούν με επιτυχία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και οι υπηρεσίες θα ανταποκριθούν σε ικανοποιητικό βαθμό και με αίσθημα ευθύνης στο πλαίσιο των δοκιμασιών που προβλέπουν οι οδηγίες».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση