Είστε εδώ

Αγρυπνία στα Γιαννιτσά

05/11/2018

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9:30 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Οσίου Αρσενίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό προς αγιασμό των πιστών.
 
 
Το 1986 το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε επίσημα την αγιότητα του Αγίου Αρσενίου του Νέου και Θαυματουργού (+1924), του αναδόχου του γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου και όρισε να εορτάζεται η μνήμη του στις 10 Νοεμβρίου, ημέρα της κοίμησής του.
Η πολιτεία του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου υπομνηματίζει την Ευαγγελική διδασκαλία που εφήρμοσε σε όλη του τη ζωή.
Με τη χάρη του Θεού ανέδειξε τον εαυτό του ένα σαρκωμένο Ευαγγέλιο. Αξιολόγησε τα πάντα, τα επίγεια και τα ουράνια, με μέτρο πάντα τον Χριστό. Ο,τι δεν ήταν ευάρεστο στο Χριστό, το απέρριπτε σαν σκύβαλο και βδελυρό πράγμα.
Με την άφθονη Θεία Χάρη που τον προίκισε ο Θεός θεράπευε τις ψυχές και τα σώματα των πονεμένων ανθρώπων. Είχε πολλή αγάπη στον Θεό και προς την εικόνα Του, διότι, όταν έβλεπε πολύ πόνο και καταπίεση τουρκική στην Καππαδοκία, η αγάπη τον έβγαζε έξω από τον εαυτό του και έξω από το χωριό του και αγκάλιαζε και τα γύρω χωριά.
Θεράπευε τον ανθρώπινο πόνο, όπου τον συναντούσε σε Χριστιανούς ή Τούρκους. Για τον Άγιο δεν είχε καμιά σημασία, διότι έβλεπε στο πρόσωπό τους, την με πολλή αγάπη πλασθείσα εικόνα του Θεού.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση