Είστε εδώ

Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για το Πολυτεχνείο

15/11/2018
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Π. Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα η 17η Νοέμβρη

Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη του 1973 ήταν η κορύφωση του αγώνα του λαού μας και της νεολαίας της Ελλάδας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν μόνο μια εξέγερση ενάντια στη Χούντα, ήταν μια κραυγή υπέρ κάθε λαού που παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη. Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα τιμάμε τους νεκρούς του Νοέμβρη και όλους όσοι πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη. Αυτούς που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, που δε λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία.

Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, (κρίση, φτώχεια, ανεργία, απολύσεις), ενώ ο λαός εξακολουθεί να δέχεται επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Η 17η Νοέμβρη, δεν είναι γιορτή, αλλά μια ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα. Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο, το δρόμο του αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, στις πολιτικές περιορισμού και αφαίρεσης δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού, του ναζισμού και της προσφυγιάς, ενάντια στα πολεμικά σχέδια σε βάρος των λαών. Οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να γιγαντώσουμε το κίνημα για την ενίσχυση της Δημοκρατίας, το σεβασμό του κάθε ανθρώπου στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Πρέπει ενωτικά και μαζικά να βρεθούμε μαζί στο δρόμο του αγώνα για να σταματήσουμε τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις. Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνουν συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς σε κάθε περιοχή καλούμε τους εργαζομένους της περιοχής μας στην εκδήλωση μνήμης τιμής και αναστοχασμου με αφορμή τα 45 χρονιά από την εξέγερση του πολυτεχνείου που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας και η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών την Κυριακή 18/11/2018 και ώρα 7.00 στο εργατικό κέντρο, στα Γιαννιτσά.


Εκδήλωση μνήμης, τιμής και αναστοχασμού με αφορμή τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
ώρα 7 μ.μ.
Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

  • Συζήτηση με τον Αδάμ Δράγα, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη «Στοργή στο λαό»

Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας - Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση