Είστε εδώ

Ο Σηφάκης με κτηνοτρόφους της Πέλλας

17/11/2018

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε κτηνοτρόφους της Πέλλας για την ενίσχυση de minimis στο γάλα, την αναβάθμιση των ελέγχων για τις Ελληνοποιήσεις και άκουσε τα προβλήματα τους
Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της πρώτης οργάνωσης 30 παραγωγών κτηνοτρόφων της Πέλλας «Μακεδόνων αμνός» Γιάννης Ντίσιος και ο Βασίλης Γενίτσαρης από τη Χρυσή και κτηνοτρόφοι από διάφορα χωριά της Αλμωπίας (Ξιφιανή, Θεοδωράκι, Γαρέφι).
Συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη οργάνωσης των κτηνοτρόφων σε οργανώσεις και η ενίσχυση της πρώτης οργάνωσης κτηνοτρόφων με την εγγραφή νέων μελών.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Στ. Αραχωβίτης και η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου για την στήριξη της κτηνοτροφίας ανέλυσε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης σε κτηνοτρόφους στο Γαρέφι.

Τα μέτρα αφορούν:
 • Στην πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στις εκμεταλλεύσεις ορεινής, μειονεκτικής και νησιωτικής ποιμενικής κτηνοτροφίας (προβατοτρόφοι)
 • Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων όσον αφορά το γάλα.
 • Την ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος
 • Τον υπό επεξεργασία Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.
 •  
  Ακόμη ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι αποφασίστηκε από τον Υπουργό η διεύρυνση των κριτηρίων των περιοχών που θα δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση για να ενταχθούν οι δυνατόν περισσότερες περιοχές. Πρακτικά όλες σχεδόν οι περιοχές στην Πέλλα που ήταν ενταγμένες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν εξισωτικές αποζημιώσεις.

  Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών όπως και οι παρευρισκόμενοι κτηνοτρόφοι εξέθεσαν στον βουλευτή τα προβλήματα της κτηνοτροφίας της Πέλλας και αποφασίστηκαν κοινές ενέργειες για την προώθηση λύσης τους.

  Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  CAPTCHA
  Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
  Image CAPTCHA
  Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

  Κοινοποίηση