Είστε εδώ

Οίκος Ενοχής στα Γιαννιτσά

18/11/2018

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Τέχνης και Πολιτισμού Σκύδρας «Όροφος» παρουσιάζει, την ερχόμενη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στα Γιαννιτσά, την κωμωδία «

Ο «Οίκος Ενοχής», είναι μία διασκευή της πιο επίκαιρης κωμωδίας των τελευταίων ετών «Ράους», που φέρει την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχαήλ Ρέππα. Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.

Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών , μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μια φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.

Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής στον οποίο δουλεύουν μια Ελληνίδα, μια Ρωσίδα και ένας υπάλληλος επί της υποδοχής.

Οι τρεις κληρονόμοι αρχικά σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους, αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία. Και όχι μόνο συνεργάζονται, πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τα πράγματα όμως περιπλέκονται επικίνδυνα όταν μετά την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα ελέγχονται από το υπουργείο όλοι οι σύλλογοι που έχουν επιδοτηθεί. Τι θα κάνουν όταν έρθει να τους ελέγξει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής;

Ο άνεμος μίας διαφοροποιημένης οπτικής στα πράγματα είναι αυτή η παράσταση. Ποιος είναι τελικά ο ηθικός και ποιος ο ανήθικος; Ποιος είναι ο απατεώνας; Αυτός ή ο άλλος ή μήπως εγώ και ο τρόπος που βλέπω και αντιλαμβάνομαι τους ανθρώπους και τις καταστάσεις;

Όσο για εμάς…. Εμείς είδαμε ένα κόκκινο φως.. και μπήκαμε..

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου
8.00μμ
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
5€
Κατάλληλο άνω των 13 ετών

 
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν ως δωρεά στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ανύδρου που φοιτούν μαθητές από όλο τον Νόμο Πέλλας.

Παίζουν: Βούλα Ξυλουργίδου, Γιώργος Μηντιλάκης, Ελένη Πλούγαρη, Ηλίας Λεκάκης, Δημήτρης Κωστάκης, Σάνια Κανκαρεβσκι, Σοφία Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Τοπαλίδης, Μπάμπης Λεκάκης.

Σκηνοθεσία: Ρένα Γρηγοριάδου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση