Είστε εδώ

Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου στην Έδεσσα

26/03/2016

Με εορταστικό παλμό και σύσσωμη εκπροσώπηση της πολιτείας και των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 1821 στην Έδεσσα.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Αγία Σκέπη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή. Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο νέος στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Γλυμής, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βακουφτσής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος κα. Μαρία Κατσάρα-Βλάχου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός, ο Πρόεδρος ΕΥΖΗΝ κ. Δημήτριος Γιώγας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Παλιγγενεσίας που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας και τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ιδιαίτερα τόνισε το διπλό μήνυμα του εορτασμού της επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης ενώ στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, ειδικών τάξεων ΑμεΑ, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και του στρατού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προέβη στην επόμενη δήλωση: «Τιμούμε τους ήρωες της επανάστασης του ’21. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος ζουν δύσκολες στιγμές για τις οποίες χρειάζεται να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, την εθνική μας ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη. Οι Έλληνες έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν τα εμπόδια, εμπνεόμενοι και παρακινούμενοι από τα υψηλά ιδανικά τα οποία καλλιέργησαν οι πρόγονοί μας».

Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
25 Μαρτίου 2016 Ηρώον Έδεσσα

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση