Είστε εδώ

Προχωρά το de minimis για τα ροδάκινα

21/11/2018

Σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ βουλευτές και αγρότες για τις αποζημιώσεις de minimis στα ροδάκινα

ΟΠΕΚΕΠΕ
Στην σημερινή σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ συμμετείχαν οι βουλευτές Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της διεπαγγελματικής ροδακίνων Χρήστος Γιαννακάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Πέλλας Νίκος Μηνάς.
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρόεδρος Αθανάσιος Καπρέλης, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Κέντρος, και η Αθανασία Ρέππα υπηρεσιακό στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΛΓΑ
Αύριο στις 11πμ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Η διαδικασία
Σε συνεργασία ΕΛΓΑ - εκπροσώπων αγροτών θα καθοριστούν οι ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και συμπύρηνων ροδάκινων που ωριμάζουν στις διάφορες περιοχές την περίοδο της ζημιάς ( 26 ως 29 Ιουνίου) και οι οποίες θα αποζημιωθούν.
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα συλλεγούν τα στοιχεία των αγροτών που στις δηλώσεις ΟΣΔΕ έχουν δηλώσει τις συγκεκριμένες ποικιλίες. Για όποιους αγρότες που δεν έχουν δηλώσει στις δηλώσεις ΟΣΔΕ το υποχρεωτικό πεδίο των ποικιλιών θα αποφασιστεί τρόπος που θα δηλώσουν τις ποικιλίες τους.
Μετά οι βουλευτές θα συζητήσουν με τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη για τον χρόνο καταβολής του de minimis πιέζοντας για να καταβληθεί το συντομότερο δυνατόν.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση