Είστε εδώ

Αποζημιώσεις στα ροδάκινα λόγω βροχοπτώσεων

22/11/2018

Συνάντηση μεταξύ βουλευτών, Διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων και ΣΕΑΣ Πέλλας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και σύμβουλο του Υπουργού για το de minimis λόγω βροχοπτώσεων στα ροδάκινα

Συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων Χρήστος Γιαννακάκης, και ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς.
Από πλευράς του Υπουργείου, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, ο σύμβουλος του Υπουργού Γιώργος Καβαθάκης και ο Δημήτρης Τσιάνος μέλος του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Καθορίστηκε ο τρόπος της διαδικασίας με υπόδειξη των πληγεισών ποικιλιών από τον ΕΛΓΑ (σε συνεργασία με διεπαγγελματική) τις επόμενες μέρες, χρησιμοποίηση των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες που έχουν δηλώσει τις συγκεκριμένες ποικιλίες και δηλώσεις των ποικιλιών (για όσους δεν έχουν δηλώσει ποικιλίες) στη διεπαγγελματική για κάποιο διάστημα που θα οριστεί.

Γίνεται προσπάθεια από όλους, με εκφρασμένη την θετική πρόθεση του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, να καταβληθεί το de minimis το συντομότερο δυνατόν στους πληγέντες αγρότες.

Με βάση τα στοιχεία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ποσοστό των αγροτών που δεν έχουν δηλώσει τις ποικιλίες τους στην δήλωση του ΟΣΔΕ είναι κάτω από το 5% του συνόλου των αγροτών. Για αυτούς θα οριστεί συγκεκριμένη διαδικασία να δηλώσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο συνεταιρισμό (με απόφαση του ΣΕΑΣ στην Πέλλα και Κοινοπραξίας παραγωγών στην Ημαθία) προσκομίζοντας την δήλωση ΟΣΔΕ στην οποία θα φαίνεται ότι δεν έχουν δηλωθεί ποικιλίες με υπεύθυνη δήλωση που θα κοινοποιηθεί και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να αντιστοιχιστεί με αυτά που θα δηλώσουν στην επόμενη δήλωση ΟΣΔΕ.

Όλοι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας με τον δικαιότερο τρόπο.
 
 

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση