Είστε εδώ

ΕΛΓΑ και πακέτο Χατζηγάκη καίνε τους αγρότες

26/03/2016

Εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των καταστροφών που έχουν υποστεί καλλιέργειες της Πέλλας, αλλά και πολλές καλλιέργειες ανά τη χώρα, έρχεται και πάλι το θέμα του ΕΛΓΑ στο προσκήνιο, όσον αφορά την αλλαγή του άδικου, κατά τους αγρότες, κανονισμού του, όσον αφορά τις αποζημιώσεις. Σύμφωνα με αυτά που ισχύουν στον νυν κανονισμό δεν μπορούν να αποζημιωθούν πάρα πολλοί αγρότες, διότι είτε δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα τους (κάτι για το οποίο υπάρχει προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου 2016), είτε ο κανονισμός παρουσιάζει «κόλλημα» ως προς το πότε έχει γίνει η ζημία, πότε θεωρείται ότι έχει γίνει η ζημία και πότε μπορεί να καταγραφεί.

Από την άλλη, στην Αθήνα βρέθηκε για μια σειρά συναντήσεων ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας, για μια σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο Ξενοφών Τσέμπης, εκπροσωπώντας τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμωπίας θέλησε να επισημάνει κάποια σημεία εξ αυτών που έχουν αιτηθεί οι αγρότες, αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασοι τι συμβαίνει και αν υπάρχει πρόοδος για κάποια ζητήματα που αναμένεται να προχωρήσουν, βάση των δεσμεύσεων που έχουν δοθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πόσο να περιμένουμε δηλαδή; Θα ενημερώσω επίσημα ποια τα συμπεράσματα που θα βγάλουμε, όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί και είναι πολύ πιθανό να κατέβουμε και πάλι στην Αθήνα σε λίγες μέρες», σημείωσε στο Πέλλα24.

«Ελπίζουμε ότι θα βρούμε άκρη με τον ΕΛΓΑ, θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για να αλλάξουν σημεία του κανονισμού του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Τάσος Κυραλίδης. «Τόσο στο Ασφαλιστικό βέβαια, όσο και στο φορολογικό περιμένουμε να δούμε να γίνουν οι δεσμεύσεις πραγματικότητα και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον λόγο για να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν χρυσές τομές», σημείωσε ο κ. Κυραλίδης.

Όμως, υπάρχει και αναστάτωση για την επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν από το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη» και το οποίο ζητά επιτακτικά να επιστραφούν τα χρήματα αυτά η Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι θεωρείται ότι αποτέλεσε "κρατική ενίσχυση". «Ποια κρατική ενίσχυση, επρόκειτο για χρήματα που δόθηκαν ως αποζημίωση για το ρώσικο εμπάργκο. Το λάθος θεωρούμε ότι έγινε από τον διατύπωση του θέματος, από το πώς διαχειρίστηκε η τότε πολιτική ηγεσία το θέμα. Εμείς δεν παίζουμε με τίτλους. Είχαν δοθεί και δικαίως γιατί η ζημιά από το ρώσικο εμπάργκο ήταν μεγάλη», επισήμανε επ’ αυτού ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση