Είστε εδώ

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο Άλωρο

28/03/2016

Την Τοπική Κοινότητα Αλώρου επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και κ. Γιάννη Κετικίδη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Γιώργο Γούδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, ο Δήμαρχος μπήκε στη διαδικασία να περπατήσει στο χωριό για να διαπιστώσει τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος, το χωριό βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στους αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι χρειάζονται άμεσα συντήρηση καθώς παρουσιάζουν μία προβληματική εικόνα λόγω των πολλών βροχοπτώσεων του περασμένου χειμώνα. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεσμεύτηκαν να μεριμνήσουν, όπως έγινε άλλωστε και την προηγούμενη άνοιξη όπου υπήρχαν παρόμοια προβλήματα.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Δήμαρχο να κατασκευαστεί ένα κανάλι όμβριων υδάτων σε τοποθεσία εντός του οικισμού όπου παρατηρούνται προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα υπέδειξε ένα τμήμα του οδικού δικτύου το οποίο χρειάζεται επισκευή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις λακκούβες που δεν κατάφερε η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει την αποκατάστασή τους κατά το περσινό πρόγραμμα, ένα θέμα το οποίο δρομολογείται άμεσα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου.
Όσον αφορά στο κέντρο του χωριού, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι θα ήταν καλό να αποκατασταθούν κάποιες φθορές που έχουν σημειωθεί στο ηρώο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του κοινοτικού καταστήματος. Συγκεκριμένα, θα γίνει αλλαγή των μαρμάρων στο κάτω μέρος του μνημείου. Επίσης, δρομολογήθηκε η ηλεκτροδότηση των φωτιστικών που βρίσκονται σε ένα από τα πάρκα του χωριού, το οποίο αν και κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια δεν έχει φωτιστεί μέχρι σήμερα.
Τέλος, συζητήθηκε ο καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και για τον οποίο έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και θα το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο βρέθηκαν στην τοποθεσία που στέκονται μέχρι και σήμερα όρθια κάποια τμήματα της «Γέφυρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η οποία χρονολογείται στην Βυζαντινή περίοδο και παρότι αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο για την περιοχή μας, δεν είχε την ευκαιρία μέχρι σήμερα να αξιοποιηθεί. Σε αυτά τα πλαίσια, αναζητείται ήδη ένα πλαίσιο ανάδειξης της συγκεκριμένης Γέφυρας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση