Είστε εδώ

Ο Σηφάκης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

28/03/2016

Συζήτησαν θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Πέλλας (νέοι αγρότες, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, κάρτα αγρότη, ακατάσχετο επιδοτήσεων, εργόσημα αλλοδαπών).

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24.03.2016 συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου παρόντος του Φώντα Τσέμπη προέδρου του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν τα ακόλουθα :
Οι απεντάξεις νέων αγροτών από τα προγράμματα (μέτρο 112) και η αιτούμενη από αυτούς επιστροφή χρημάτων. Ο βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό την ανάγκη ενίσχυσης και προστασίας των νέων αγροτών ειδικά αυτών που εφάρμοσαν κανονικά τα προγράμματα και οι απεντάξεις δεν έγιναν με δική τους ευθύνη. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων (βιολογική γεωργία και απονιτροποίηση).

Προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο βουλευτής επέμεινε σε περιπτώσεις που το σύστημα δεν άνοιξε για να διορθώσει ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ λάθη που οι περιφερειακές του υπηρεσίες εντόπισαν ή έκαναν προσωρινές εγγραφές που δεν οριστικοποιήθηκαν. Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους οι πάρα πολλές αδικίες που δημιούργησε ο τρόπος εφαρμογής της τεχνικής λύσης μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την απόρριψη το 2013 βοσκοτόπων από την ΕΕ με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην προσπάθεια να επιλυθούν όσες παραπάνω αδικίες του παρελθόντος γίνεται ( ποινές κλπ).

Συζητήθηκαν προβλήματα σε επιχειρησιακά προγράμματα των Ομάδων Παραγωγών Αρχαγγέλου «ΤΟ ΠΑΙΚΟ» και Κύρου « Μέγας Αλέξανδρος». Ο βουλευτής ζήτησε την θετική έκβαση τους υπέρ των Ομάδων Παραγωγών.

Ακόμη ζητήθηκε παράταση πληρωμής των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ τουλάχιστον μέχρι την πληρωμή του υπολοίπου των επιδοτήσεων. Ο Υπουργός αντιμετώπισε το θέμα αυτό με κατανόηση.

Η κάρτα του αγρότη πρέπει να δοθεί σε πολύ περισσότερους αγρότες από αυτούς που δίνει τώρα η Τράπεζα Πειραιώς και τα επιτόκια να γίνουν πολύ χαμηλότερα

Θα νομοθετηθεί διάταξη για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων.

Από τον βουλευτή επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί η διάταξη για την δυνατότητα εργοσήμου για τους αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η διάταξη αυτή θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που θα μπει στην Βουλή την επόμενη βδομάδα.

Αποφασίστηκε η εξέταση συγκεκριμένων προβλημάτων αγροτών της Πέλλας που κατέθεσε ο βουλευτής και η συνεχής επαφή για την αντιμετώπιση των παραπάνω σημαντικών θεμάτων

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση