Είστε εδώ

Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία σπείρας διαρρηκτών

05/12/2018

Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης: 32 διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας
δείτε φωτογραφίες κλοπιμαίων

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις κυρίως στη Θεσσαλονίκη προχώρησε έπειτα από πολύμηνες έρευνες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικές αρχές, με τη συμβολή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν συνολικά οκτώ άτομα, ηλικίας 26 έως 49 ετών σε Θεσσαλονίκη και Πιερία, τα οποία εμπλέκονται σε 32 διαρρήξεις οικιών, που έγιναν το τελευταίο πεντάμηνο.

Όπως διευκρινίστηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, οι 6 εκ των συλληφθέντων μαζί με έναν 34χρονο, ο οποίος είναι από τον Σεπτέμβριο προσωρινά κρατούμενος για ίδια εγκλήματα, διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα κλοπιμαία εν συνεχεία τα διέθεταν στα άλλα δύο μέλη που συνελήφθησαν, με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους. Τα ηλεκτρονικά είδη διοχετεύονταν στον έναν εκ των δύο που διατηρούσε ανάλογο κατάστημα και ο οποίος διαχειριζόταν ηλεκτρονική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πουλούσε τα κλοπιμαία. Τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα διοχετεύονταν στον δεύτερο που διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω κατάστημα σταμάτησε τη λειτουργία του προ τετραμήνου έπειτα από ανάκληση άδειας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν συνολικά 30 διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη, μία στα Τρίκαλα και μία στη Λάρισα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Επίσης εκτός από τους παραπάνω συνελήφθη και μία 22χρονη, η οποία μαζί με μια ακόμη γυναίκα - τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί - παρείχαν πληροφορίες στο κύκλωμα για διαμερίσματα που έμπαιναν στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών
  • 1 πιστόλι, 1 πιστόλι κρότου αερίου, 1 αεροβόλο πιστόλι και 1 απομίμηση όπλου
  • Εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία
  • Χρηματικά ποσά
  • Φορητός πομποδέκτης ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Ένας ανιχνευτής μετάλλων και
  • Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση της υπόθεσης πραγματοποίησε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την επιτυχία τους, και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β Πέτρος Τάνος.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση