Είστε εδώ

Περιοδεία Παπαστεργίου στα Γιαννιτσά

12/12/2018

Ο Χρήστος Παπαστεργίου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου επισκέψεις σε κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του Δήμου Πέλλας. Ζήτησε να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε να επιστρέψει εκ νέου και να συναντηθεί μαζί τους για να τους παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυασμού του για αυτά.

Συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πέλλας, το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο, τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέλλας, τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Αλέξανδρο Βουδρισλή, τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλατάδων και τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης Vamma Del Sol. Έδωσε συνέντευξη και συζήτησε με ιστορικά και τωρινά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

  • Όλοι ανεξαίρετα τόνισαν το μεγάλο πρόβλημα του οδικού δικτύου και τη μη έξοδο στην Εγνατία οδό και το χαρακτήρισαν σαν τον κυρίαρχο παράγοντα στα θέματα της τοπικής ανάπτυξης.
  • Στις περισσότερες από τις συναντήσεις διαπιστώθηκε η παντελής άγνοια και έλλειψη πληροφόρησης για το θέμα της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης στο πλαίσιο της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Κοινό χαρακτηριστικό ήταν η απουσία της Διοίκησης της Περιφέρειας από όλα τα θέματα ανάπτυξης που αντιμετωπίζουν οι φορείς της περιοχής.
  • Επιπλέον θέματα που τέθηκαν είναι η υψηλή ανεργία στην περιοχή, η έλλειψη υποδομών, η αδυναμία προώθησης των αγροτικών προϊόντων και η εξεύρεση νέων αγορών, το ρωσικό εμπάργκο, τα κόστη παραγωγής, το ύψος του ΕΝΦΙΑ στους συνεταιρισμούς, η έλλειψη πληροφόρησης για ευρωπαϊκά προγράμματα και η μη αξιοποίηση τους, η έλλειψη βοήθειας προς τις μικρές επιχειρήσεις από την πλευρά της Περιφέρειας, τα θέματα του Νοσοκομείου.

Τελικό συμπέρασμα από τις επισκέψεις είναι η παντελής απουσία της Περιφέρειας και η έλλειψη οποιασδήποτε αναπτυξιακής προσπάθειας στην περιοχή. Η Πέλλα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν αντέχουν άλλη μια χαμένη ευκαιρία.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση