Είστε εδώ

Αυξημένη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ στους δήμους της Πέλλας

22/12/2018

Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΣ στους Δήμους της Πέλλας, όπως επισημαίνει ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται το δίκτυο ύδρευσης της Αριδαίας και οικισμών με 2.707.926,18€, η ΔΕΥΑ Σκύδρας με 1.228.517, 74€ και αγροτικοί δρόμου δήμου Πέλλας με 868.000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Ακολουθούν χρηματοδοτήσεις 5 τουλάχιστον αθλητικών έργων στην Πέλλα από το νέο πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων στα πλαίσια του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ συνολικού προϋπολογισμού περί τα 1.500.000,00 €
χλοοτάπητας Έδεσσαϊκού: 79.000 €
κλειστό Άρνισσας: 520.000 €
χλοοτάπητας Αλμωπού: 83.000 €
γήπεδα αντισφαίρισης και συντηρήσεις γηπέδων αντισφαίρισης και καλαθοσφαίρισης Αλμωπίας: 270.000 €
ριζική αναβάθμιση σταδίου Σκύδρας: 530.000 €
φωτισμός Δημοτικού σταδίου Γιαννιτσών: 150.000 €

Εκατόν είκοσι φορές πάνω η χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας την περίοδο 2015-2018 σε σχέση με την περίοδο 2012-2014
Οι Δήμοι της Πέλλας χρηματοδοτούνται με αυτό τον τρόπο πρώτη φορά στην ιστορία τους. Όλες οι μελέτες που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους στο ΥΠΕΣ έχουν χρηματοδοτηθεί, μηδεμιάς εξαιρουμένης.
Στην Αριδαία μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης χρηματοδοτείται και το μεγάλο έργο της ύδρευσης με αντικατάσταση του παλαιού δικτύου που είχε διάφορα προβλήματα. Ακόμη χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης σε οικισμούς της Αλμωπίας και της Σκύδρας.
Ακόμη σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Πέλλας.

Συνολικά η χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας (πέραν των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ) ήταν μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ (λειψυδρία και θεομηνίες) από το 2012-2014 και περί το 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το 2015-2018.
Τι να συζητήσει κανείς;

Αποδεικνύεται περίτρανα η εμπιστοσύνη και η στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο θεσμός ο πιο κοντινός στον πολίτη που μπορεί να ενεργοποιήσει τις πιο ζωντανές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, την κοινωνική προστασία και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ακόμη η αλλαγή των κριτηρίων για την χορήγηση των ΚΑΠ που πλέον δεν γίνεται μόνο με τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και με κριτήρια ορεινότητας, έκτασης, οικονομικής κατάστασης των δήμων κλπ διευκολύνει σημαντικά τους δήμους της επαρχίας και φυσικά της Πέλλας.

Σημαντική υστέρηση των Δήμων της Πέλλας στην ωρίμανση μελετών αρδευτικών έργων καθώς και έργων αγροτικής οδοποιίας για τα οποία θα μπορούσε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση αν υπήρχαν ώριμες μελέτες.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση