Είστε εδώ

Σηφάκης: από την σωστή πλευρά της ιστορίας

24/01/2019

Ο διχασμός στην κοινωνία δεν θα περάσει

«Είμαστε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας» δηλώνει ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, βέβαιος ότι «οι πολίτες με νηφαλιότητα θα καταδικάσουν τις φασιστικές ενέργειες και απειλές εναντίον μας».

Μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που «οπλίζει» το δολοφονικό χέρι των φασιστών και κοροϊδεύει τους πολίτες ενώ είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως ομολόγησαν και χθές στη Βουλή

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν και την φασιστική επίθεση στο σπίτι της Θ. Τζάκρη και τις απειλές με αφίσες και μηνύματα στα social media εναντίον μου αλλά και την χθεσινή συγκέντρωση – πρόκληση χρυσαυγιτών κάτω από το γραφείο μου στην Αριδαία.

Η συμφωνία είναι πατριωτική και εθνικά συμφέρουσα. Αλλάζει την ονομασία της γειτονικής χώρας από «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλάζει το σύνταγμα τους με απάλειψη των αλυτρωτισμών, κατοχυρώνει την δικιά μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς προσδιορισμούς, κατοχυρώνει την Ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, αλλάζει την ιθαγένεια (υπηκοότητα) χωρίς να καθορίζει ή προδικάζει εθνότητα, διευκρινίζει ότι η γλώσσα τους (που έχει καταχωρηθεί ως «Μακεδονική» στον ΟΗΕ από το 1977) είναι σλαβική διάλεκτος και κυρίως ενισχύει την ηγεμονική θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια, επιτρέπει την υλοποίηση εξόδου της Πέλλας προς τον Βορρά με σημαντική συμβολή στην τοπική ανάπτυξη.

Η ΝΔ κοροϊδεύει την κοινωνία προς άγραν λίγων ψήφων, ενώ η θέση της είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, προσποιούμενη ότι δήθεν δεν καταλαβαίνουν τα περί μη παραχώρησης εθνότητας και γλώσσας. Δεν θέλω καν να χαρακτηρίσω την θέση του ΠΑΣΟΚ που τείνει προς την διάλυση.

Η συμφωνία των Πρεσπών, που θα υπερψηφιστεί σήμερα, φαίνεται ότι αποτελεί τον καταλύτη αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, διαμόρφωσης του νέου μεγάλου προοδευτικού πόλου για την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της εργασίας, την αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων και των μικρομεσαίων και φυσικά την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού και του ηγετικού ρόλου της χώρας στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Είμαστε από την σωστή πλευρά της ιστορίας – Οι πολίτες με νηφαλιότητα θα καταδικάσουν τις φασιστικές ενέργειες και απειλές εναντίον μας – Ο διχασμός στην κοινωνία δεν θα περάσει.

Γιάννης Σηφάκης, βουλευτής Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση