Είστε εδώ

Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

10/02/2019

Ιδρύθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και ορίστηκαν τα διοικητικά συμβούλια των νέων φορέων.

Ο φορέας προστατευόμενων περιοχών Βόρα - Πάϊκου - Βέρμιου έχει έδρα την Έδεσσα και στο Δ.Σ. συμμετέχουν η αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, o δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο Πέτρος Τσαρκνιάς από το Χιονοδρομικό Σύλλογο Αλμωπίας.

Η λίμνη Βεγορίτιδα βρίσκεται στην ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχει και ο πρόεδρος του συλλόγου προστασίας Λίμνης Βεγορίτιδας Νίκος Μούλας.

Σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος, χαρακτηρίζει την απόφαση ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης. Ο βουλευτής συμμετείχε ενεργά στην διαβούλευση και τις αποφάσεις ίδρυσης των νέων φορέων διαχείρισης, του ορισμού της έδρας του ενός φορέα στην Έδεσσα καθώς και στην συμμετοχή στο 7μελές ΔΣ των εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Η κυβέρνηση ίδρυσε για πρώτη φορά τους προαναφερόμενους φορείς διαχείρισης αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα της στην βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον μέσα στο οποίο συντελείται.

Στις αρμοδιότητες των Φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών (ΦΔΠΠ) περιλαμβάνονται:
• η παροχή στοιχείων κατά τη διαδικασία κατάρτισης των σχεδίων διαχείρισης και στη συνέχεια η εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγησή τους
• η κατάρτιση ετήσιας έκθεσης για την προστατευόμενη περιοχή, με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των δράσεων που προβλέπονται στα σχέδια διαχείρισης
• η σύνταξη ανά τριετία έκθεσης αξιολόγησης των ρυθμίσεων της προστατευόμενης περιοχής
• η ανεύρεση, διασφάλιση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση νέων τοπικών αναπτυξιακών προτύπων και δράσεων
• η διάθεση και διαχείριση των πηγών εσόδων των ΦΔΠΠ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση