Είστε εδώ

Αφήστε ήσυχη την Εκκλησία μας

13/02/2019

Αφήστε ήσυχη την Εκκλησία μας στο Εθνικό και Κοινωνικό της Έργο

Αποστομωτικές απαντήσεις στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να "περάσουν" στο Σύνταγμα "ρυθμίσεις" κομμένες και ραμμένες στα κομματικά τους μέτρα, έδωσε ο Γιώργος Καρασμάνης με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τα χθεσινοβραδινή συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συνταγματικού Χάρτη της χώρας.

Ο πρώην Υπουργός, τόνισε κατ’ αρχήν ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση, την οποία όμως η Κυβέρνηση έχει τορπιλίσει και υπονομεύσει με την ψήφιση της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά τα όσα πρωτοφανή κοινοβουλευτικά παρατράγουδα έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες.

Αποδόμησε με πειστικά επιχειρήματα τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το άρθρο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ανέδειξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης και για την ανάγκη θέσπισης δραστικών μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος και κατά των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή.

Τα πυρά όμως του Γιώργου Καρασμάνη συγκέντρωσε η κυβερνητική πρόθεση απαξίωσης και πλήρους αποδυνάμωσης της Εκκλησίας μας και του εθνικού και ανθρωπιστικού τους έργου, όπως έχει αποκαλυφθεί με το "προσύμφωνο" που ανακοίνωσε προ τετραμήνου ο Πρωθυπουργός:

«Αφήστε ήσυχη την Εκκλησία στην αποστολή της την οποία έχει αφιερωθεί στην μακραίωνη ιστορία της. Αφήστε απερίσπαστους τους ιερείς μας που είναι στήριγμα και αρωγοί της κοινωνίας μας» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρασμάνης. Και υπογράμμισε ότι το άρθρο 3 του Συντάγματος που διέπει τα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας κατά τον καλύτερο τρόπο, δεν χρειάζεται καμία αναθεώρηση.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη στο βίντεο που ακολουθεί

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση