Είστε εδώ

Σε μια βδομάδα η απαλλαγή των απλών μελών της ΟΠ ΑΘΗΝΑ

19/03/2019

Ο Γιάννης Σηφάκης το έφερε ως το τέλος και τώρα είναι κεντρικός εισηγητής του νομοσχεδίου

Ξεκίνησε με κεντρικό εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ το Γιάννη Σηφάκη η συζήτηση στην Βουλή του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με την Οδηγία 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών που δεν έχουν αποκαλυφθεί (εμπορικό απόρρητο) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και αποκάλυψη τους ( EEL 157 της 15.06.2016) – Μέτρα για την επιτάχυνση του έργου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλες διατάξεις».

Στα πλαίσια της συζήτησης αυτού του νομοσχεδίου θα κατατεθεί στην δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου (πιθανότατα την Τρίτη 26 Μαρτίου ή την Τετάρτη 27 Μαρτίου) από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα η Υπουργική τροπολογία που θα επιλύει το πρόβλημα των απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ».

Πρόκειται για καταλογισμούς ΦΠΑ, πρόστιμα, προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν στην αστική εταιρία ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» για τις διαχειριστικές χρήσεις από το 1993 ως το 2002 και που λόγω αλλαγής της νομοθεσίας το 2012 (Ν. 4072/2012) καταλογίστηκαν αλληλεγγύως και εις όλον και στα απλά μέλη της εταιρίας, δηλαδή και στα μέλη που δεν συμμετείχαν στο ΔΣ και δεν είχαν διαχειριστική ευθύνη.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, όταν άλλοι πριν ενάμιση χρόνο είπαν στους παθόντες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική λύση οδηγώντας τους σε δικηγόρους για να πληρώσουν κλπ, έμεινε όρθιος επιδιώκοντας πολιτική λύση. Με καθοδήγηση Παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανακάλυψε το τι ακριβώς είχε συμβεί μετά την ψήφιση του Ν. 4072/2012 και επιδίωξε νομοθετική τροπολογία του Ν. 4072/2012 που να επαναφέρει για αυτού του είδους τις εταιρίες τις προγενέστερες διατάξεις για την ευθύνη των απλών μελών για τα χρέη πριν το 2012 και τα μέλη πριν το 2012 (από την ημέρα ισχύος του Ν. 4072/12).

Μετά από πολύ προσπάθεια και μετά από τρικλοποδιές φθάνει στην τελική λύση του θέματος μέσα από την κατάθεση Υπουργικής τροπολογίας σε νομοσχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ τον τίμησε να είναι κεντρικός εισηγητής αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια του για να λυθεί το τεράστιο θέμα των 1200 αγροτών και μη που δεν θα λυνόταν ποτέ αν δεν το «έτρεχε» τόσο πολύ και από τόσο κοντά τα τελευταία δύο χρόνια.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση