Είστε εδώ

Η «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα

27/03/2019

Το νέο σήμα και 100 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην παρουσίαση οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους 100 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, των οποίων τα ονόματα ανακοινώθηκαν. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι 9 υποψήφιοι, που θα συμπληρώσουν το συνδυασμό της παράταξης «Αλληλεγγύη», για τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Υποψήφιοι ανά Περιφερειακή Ενότητα:
  • Πέλλα: 5
  • Θεσσαλονίκη: 62
  • Ημαθία: 7
  • Κιλκίς: 5
  • Πιερία: 6
  • Σέρρες: 10
  • Χαλκιδική: 5

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανακοινώθηκαν οι εξής:

Ροζαλία Γαβριηλίδου, Οικονομολόγος, Μέλος ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου 4ου Τμήματος

Πέτρος Ζέρζης, Εκπαιδευτικός, Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Αριδαίας

Αλκιβιάδης (Άλκης) Νουσηκύρου, Στέλεχος Ομίλου ΟΤΕ, πρώην Αντινομάρχης Πέλλας

Ιορδάνης (Δάνης) Τζαμτζής, Πολιτικός Επιστήμων, πρώην Δήμαρχος Σκύδρας, πρώην Βουλευτής Πέλλας

Σοφία Τσεσμεντζίδου, Καθηγήτρια Φυσικός, Ιδιοκτήτρια Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΣΙΓΜΑ

Ο κ. Τζιτζικώστας θέτοντας το στόχο της επόμενης τετραετίας για την Κεντρική Μακεδονία είπε ότι αυτός είναι «όλοι μαζί να χτίσουμε μια πραγματικά σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια».

Αναφερόμενος στο έργο που συντελέστηκε την τελευταία πενταετία από την «Αλληλεγγύη» ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ακλόνητη βούληση μαζί με το ισχυρό αίσθημα ευθύνης, απέναντι στον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε τη ζωή και το μέλλον του, μας έδωσε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να διεκδικήσουμε περισσότερα, να φέρουμε λύσεις και αποτελέσματα στον τόπο μας, να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες όπως:
- Την πρωτιά για πέντε συνεχή χρόνια σε όλη την Ελλάδα, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και την υλοποίηση έργων.
- Την πανελλαδική πρωτιά για τρία συνεχή χρόνια στις αφίξεις τουριστών.
- Την πρωτιά στη χώρα, σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
- Την αύξηση των εξαγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας κατά 50% στα χρόνια της κρίσης».

Αναφερόμενος στο έργο που έγινε αυτά τα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τη διοίκηση της παράταξης «Αλληλεγγύη» ο κ. Τζιτζικώστας μετέφρασε τους «άψυχους» δείκτες και τα νούμερα, δείχνοντας το μέγεθος της ωφέλειας των έργων και των δράσεων που υλοποιήθηκαν για τους πολίτες: «Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι. Πίσω από την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζει η ίδια η καθημερινότητα και η ποιότητα της ζωής τους, με τα έργα που υλοποιούμε»

Αναλύοντας το στόχο της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» για την επόμενη τετραετία, ο κ. Τζιτζικώστας περιέγραψε πως ερμηνεύεται το όραμα για μια σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια:
Η Κεντρική Μακεδονία που εμείς οραματιζόμαστε και όλοι μαζί χτίζουμε, ξεκινάει από το χωριό του Προμαχώνα στις Σέρρες, από την Ειδομένη στο Κιλκίς, τους Προμάχους στην Πέλλα, τα Ριζώματα στην Ημαθία, τη Συκιά στη Χαλκιδική, το Λιβάδι στην Πιερία, το Σκεπαστό στη Θεσσαλονίκη και φτάνει στην καρδιά, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ξεκινάει από το όνειρο και τις προσδοκίες κάθε ανθρώπου για την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του και καταλήγει στην ολοκλήρωση κάθε έργου και κάθε δράσης, που θα δώσει σ’ αυτόν τον άνθρωπο τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή. Και για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που κάνουμε, για να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε τη Μακεδονία, χρειάζεται η βάση και η βάση για όλα είναι οι άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη» είπε ότι ακριβώς αυτό το στοιχείο, οι άνθρωποι, είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του συνδυασμού: «Είμαστε εδώ σήμερα, για να σας παρουσιάσω μια πραγματικά σπουδαία ομάδα. Μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να κερδίζουν. Μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία με τις νέες ιδέες. Μια ομάδα ανθρώπων, που προέρχονται από όλο το φάσμα της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Μια ομάδα πέρα και πάνω από κόμματα με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, μοιράζονται όμως ένα κοινό στόχο να δυναμώσουμε τη Μακεδονία, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, νέες δυνατότητες για την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι η ομάδα που κάνει τη διαφορά. Είναι η ομάδα νίκης για την Κεντρική Μακεδονία. Είναι η Αλληλεγγύη».

 

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση