Είστε εδώ

Μεγάλη κοινωνική ανακούφιση η λύση στο «ΑΘΗΝΑ»

31/03/2019

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης σε επίσκεψή του στα Καλύβια, Προφήτη Ηλία και Ριζό, συναντήθηκε με αγρότες που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα λόγω της συμμετοχής τους στην Ομάδα Παραγωγών ΑΘΗΝΑ, που πλέον ρυθμίστηκε νομοθετικά με υπουργική τροπολογία.

Οι εμπλεκόμενοι στο «ΑΘΗΝΑ» χαρακτήρισαν τη λύση που επετεύχθη πολύ σημαντική εξέλιξη και ευχαρίστησαν το βουλευτή για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς του να βρεθεί λύση, προσπάθεια που γνώριζαν βήμα προς βήμα λόγω της συνεχούς ενημέρωσής τους επί διετία.

Ο Γιάννης Σηφάκης απέδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στο αποτέλεσμα λέγοντας ότι ήταν αποτέλεσμα της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έσκυψε πάνω στο πρόβλημα για να σωθούν τα απλά μέλη που είχαν εγκλωβιστεί άδικα.

Ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Επέρριψε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στους βουλευτές των χρόνων που δημιουργήθηκε το πρόβλημα (2003) και όταν βγήκε η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου για τις πρώτες 3 χρήσεις (2013). Ενώ μπορούσαν να αλλάξουν τον Νόμο 4072/2012 δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των αγροτών και την ταλαιπωρία τους ως προχθές. Πολλοί αποποιήθηκαν κληρονομιές, έχασαν προγράμματα, δεν μπόρεσαν να κάνουν την οποιαδήποτε μεταβίβαση, είχαν δεσμευμένα ΑΦΜ και δεσμευμένα χρήματα στη ΔΟΥ. Κάποιοι έχασαν την υγεία τους εξαιτίας του προβλήματος αυτού και όλοι ζούσαν μέσα στο άγχος.
Χαρακτήρισε μικρότητα και άκρατο λαϊκισμό τις δηλώσεις του Γιώργου Καρασμάνη, κατηγορώντας το βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να υπερασπιστεί τους πρωταίτιους που ταλαιπώρησαν τους αγρότες – απλά μέλη της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ».

Αιχμές για τη Τζάκρη
Δήλωσε ακόμη ότι καταλαβαίνει άλλους που προσπαθούν να πιάσουν «στασίδι» καθόσον, ως γνωστόν, η επιτυχία έχει πολλούς «πατέρες», η αποτυχία κανέναν και εξομολογήθηκε ότι πάντα στην πολιτική του καριέρα θα θεωρεί την επίλυση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος την κορυφαία επιτυχία τόσο του ιδίου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την Πέλλα.

Ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα έχουν απεγκλωβιστεί (με την έκδοση του ΦΕΚ, την έκδοση της εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ προς τις ΔΟΥ και την υλοποίηση της απόφασης από την ΔΟΥ) και ο ίδιος θα προσπαθήσει να συντομεύσει όσο γίνεται αυτό το διάστημα. Θα αποδεσμευτούν τα ΑΦΜ τους και θα απελευθερωθούν τα δεσμευμένα χρήματα τους. Εννοείται θα αθωωθούν στα δικαστήρια που έρχονται.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση