Είστε εδώ

Ο Σηφάκης κοντά στους πληγέντες αγρότες στην Πέλλα

14/04/2019

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Κωνσταντία, Ίδα, Πρόδρομο, Νησί, Βρυτά, Άνυδρο, Λάκκα, Μάνδαλο και Αξό.

Στις χαλαζόπληκτες περιοχές από το χαλάζι των τελευταίων ημερών (Άνυδρο, Λάκκα, Καλή, Δροσερό, Καλλίπολη, Πλαγιάρι, Άψαλο και αρκετές άλλες) που έπληξε όλες τις καλλιέργειες (ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, δαμάσκηνα και βερύκοκα) ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους πληγέντες αγρότες ότι ο ΕΛΓΑ θα κάνει την δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαθέτοντας ικανό αριθμό γεωπόνων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των εκτιμήσεων.

Στο Νησί και Βρυτά ο βουλευτής ενημερώθηκε για τον μεγάλο αριθμό ενστάσεων που κατατίθενται για τα πορίσματα που τους παραδόθηκαν για τις περσινές ζημιές και αντίστοιχα ενημέρωσε τους αγρότες ότι ο ΕΛΓΑ θα τις εξετάσει με εμπειρότερους γεωπόνους αποκαθιστώντας τυχόν σφάλματα της πρώτης εκτίμησης.

Στην Αξό ο βουλευτής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών από χωριά της περιοχής (Αξό, Αραβησσό, Μυλότοπο, Πλαγιάρι κ.α.) για το πρόβλημα της καρπόπτωσης στα δαμάσκηνα. Οι αγρότες, συνοδευόμενοι από γεωπόνο της περιοχής, επιχειρηματολόγησαν για τις αιτίες που προκάλεσαν την πολύ μειωμένη καρπόδεση αποδίδοντάς την σε παγετό της 01/03 και 4-5/03 στην ανθοφορία που ήταν πρώιμη και καθώς και στις 30/03 σε μικρό καρπίδιο.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με το θέμα και να ενημερώσει τον ΕΛΓΑ σε κεντρικό επίπεδο για τις απόψεις τους.

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε τους αγρότες στους οικισμούς που επισκέφθηκε και για την επερχόμενη περιοδεία και στην Πέλλα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση