Είστε εδώ

Καρασμάνης: καλοδεχούμενη η νέα σχολή στην Έδεσσα

23/04/2019

Η Πέλλα «στο περίμενε» και σε δεύτερη μοίρα

Ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή, αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο μαμούθ που η Κυβέρνηση έφερε άρον – άρον εν μέσω προεκλογικής περιόδου και αφορά στην ριζική αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού χάρτη της χώρας .

Υπογράμμισε ότι ένα Νομοσχέδιο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ήρθε για ψήφιση χωρίς να προηγηθεί ο απαιτούμενος ουσιαστικός διάλογος, ότι καταργούν, συγχωνεύουν, ιδρύουν, μετονομάζουν Σχολές ανάλογα με τις δικές τους κομματικές επιλογές και όλα αυτά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όσο για την εξαγγελθείσα Σχολή Μουσειολογίας στην Έδεσσα, είναι όπως είπε καλοδεχούμενη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Πέλλα μένει "στο περίμενε" και σε δεύτερη μοίρα, αφού πρώτα πρέπει να λειτουργήσει – και μάλιστα από φέτος – η Σχολή Μουσειολογίας στον Πύργο της Ηλείας!

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Πέλλας καταλογίζει στην κυβέρνηση βιασύνη και προχειρότητα: «ιδρύεται ολόκληρη σχολή στο πόδι, στο άψε σβήσε, με μια απλή τροπολογία, χωρίς την απαιτούμενη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των σπουδαστών, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες του γνωστικού αντικειμένου»

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Καρασμάνη στο video
 

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση