Είστε εδώ

Πρόγραμμα επίσκεψης ΥΠΑΑΤ και προέδρου ΕΛΓΑ στην Πέλλα

10/05/2019

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΥΠΑΑΤ Σταύρου Αραχωβίτη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στην Πέλλα την Πέμπτη 16 Μαΐου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10/05 σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες το διήμερο 15-16 Μαΐου.

Στην Πέλλα ο Υπουργός θα είναι στις 16 Μαΐου.

O βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συζήτησε με τον Υπουργό τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πέλλας όσον αφορά την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους, την οργάνωση τους (για να συγκεντρώσουν, να τυποποιήσουν και να εμπορευθούν τα προϊόντα τους), την ανάγκη εμπορικών συμπράξεων αγροτών, εμπόρων κλπ, ένα μεγάλο πρόγραμμα χυμοποίησης ροδακίνων και άλλων προϊόντων για τα σχολικά γεύματα κ.λ.π. αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις εκτεταμένες ζημιές λόγω των καιρικών φαινομένων το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουν οι αγρότες των περιοχών με μονοκαλλιέργεια που επλήγη από τα χαλάζια να εισπράξουν προκαταβολές ή να έχουν γρήγορα τα πορίσματα και να χρηματοδοτηθούν από Τράπεζα για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να καλλιεργήσουν μέχρι να εισπράξουν τις αποζημιώσεις.

Σε συνάντησή του με τον Φάνη Κουρεμπέ, ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Οργανισμού προκειμένου να υπάρξουν γρήγορα τα πορίσματα και να δοθούν, αν είναι δυνατόν, προκαταβολές αποζημιώσεων, αλλά και να ενημερωθούν οι αγρότες για το πρόγραμμα της κάλυψης των αγροκτημάτων για προστασία από χαλάζι και βροχή και να αυξηθούν τα κίνητρα για την αξιοποίηση του.

Το πρόγραμμα που αποφασίστηκε περιλαμβάνει:

  • Στη 1 μ.μ. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα μιλήσει σε συγκέντρωση με ΣΕΑΣ, Αγροτικούς Συλλόγους, φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους στην αίθουσα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Σκύδρα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
  • Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές θα περιοδεύσει από το πρωί της Πέμπτης 16 Μαίου στις πληγείσες περιοχές από τις τελευταίες καιρικές συνθήκες και θα συναντηθεί με τον ΣΕΑΣ και τους αγροτικούς συλλόγους.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση