Είστε εδώ

Στη Βουλή η νέα συνοριακή σύνδεση μέσω Προμάχων

11/05/2019

Προς κύρωση στη Βουλή οδεύει η υπογραφείσα συνοριακή σύνδεση της Πέλλας μέσω Προμάχων, που θα συνδέσει προοπτικά την Εγνατία Οδό διαγώνια με τον κεντρικό άξονα προς την Ευρώπη.
Η συμφωνία υπεγράφη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια από την Υφυπουργό Σία Αναγνωστοπούλου και τον Νικόλα Δημητρόφ.

Η συζήτηση ξεκινά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Τρίτη 14 Μαΐου.

Έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του Ελληνικού τμήματος (Πρόμαχοι- Πούλιεβο 27 km) από τα αδιάθετα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ (4 εκατ. € η μελέτη και 40 εκατ. € η κατασκευή).

Σε δύο συσκέψεις στο Δημαρχείο του Καβάνταρτσι με συμμετοχή του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη έχουν ήδη διερευνηθεί τρόποι χρηματοδότησης και του τμήματος μέσα στην γείτονα χώρα (57 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 45 ήδη ασφαλτοστρωμένα αλλά με ανάγκη βελτίωσης γεωμετρικών στοιχείων) μέσω διασυνοριακών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση του έργου.

Όπως σχολιάζει ο Γιάννης Σηφάκης, το έργο θα αποτελέσει, εν δυνάμει, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής καθόσον θα συνδέει την Εγνατία Οδό (είναι υποχρεωτική η σύνδεση με την Εγνατία Οδό ό,που υπάρχει συνοριακή σύνδεση) με τον άξονα 10 προς την Ευρώπη (άξονας Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι – Σκόπια – Βελιγράδι).

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση