Είστε εδώ

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τη γιορτή της μητέρας

12/05/2019

Μήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για τη γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας προέρχεται ακόμη από την Αρχαία Ελλάδα, ενώ, η αμερικανική και βρετανική κοινωνία καθιέρωσε τη γιορτή της μητέρας τον εικοστό αιώνα μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις με μικρή εμβέλεια αρχικά.

Οι Έλληνες τιμούμε μοναδικά τη μητέρα και, κατ' επέκταση τη μητρότητα που είναι ό, τι πιο ιερό και τιμητικό μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα. Οφείλουμε να προστατεύουμε τη μητέρα ως πυρήνα της οικογένειας. Ως το πιο δυνατό κρίκο της αλυσίδας του δεσμού της κοινωνίας μας, ειδικά τα χρόνια αυτά που διαρκώς η καθημερινότητα φέρνει στο φως περιστατικά βίας και ανάλγητης συμπεριφοράς σε μητέρες και παιδιά.

Είμαστε, ταυτόχρονα, υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τον πολύπλευρο ρόλο της μητέρας που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ως μητέρα, γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, δίνοντας παντού και πάντα τον καλύτερό της εαυτό. Εμείς, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε δίπλα στις μητέρες, είμαστε δίπλα στις πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο το πιο σημαντικό πρόσωπο για τον καθένα από εμάς, αναδεικνύοντας με όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα τη μεγάλη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία.

Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου!

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση