Είστε εδώ

Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

18/05/2019

Εαρινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Με τον συντονισμό της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά, πραγματοποιήθηκε η εαρινή τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Στην συνάντηση συμμετείχαν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι φορείς του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας παρουσιάζοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους, απολογισμό πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών, αλλά και τις προτάσεις τους ενόψει της περιόδου αντιπυρικής προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την προστασία από δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις ειδικότερες συνθήκες που αφορούν τη διενέργεια εκλογών, την αυξημένη βλάστηση λόγω παρατεταμένων βροχοπτώσεων και τη στενότητα των διαθέσιμων κονδυλίων. Ειδικότερα, συζητήθηκε το περιεχόμενο της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία ορίζει στενότερη συνεργασία μεταξύ των Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών, καθώς επίσης και το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για την Πολιτική Προστασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τους παραβάτες που θα προκαλέσουν δασική πυρκαγιά καθώς, επίσης, και για τον άμεσο χαρακτηρισμό περιοχών που θα καούν ως αναδασωτέες. Μεικτά περίπολα της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού και των Δασικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες σε όλα τα δασικά οικοσυστήματα της Π.Ε. Πέλλας, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (τέλη Οκτωβρίου). Όλο το χρόνο εξάλλου πραγματοποιείται πρόγραμμα των δασικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας.

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά αναφέρει: «Η Πολιτική Προστασία είναι στις άμεσες προτεραιότητες των έργων της Περιφέρειας. Αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά κονδύλια, υλοποιείται ένα έργο ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και χρήσης νέων τεχνολογιών, όπως τα drones τόσο για την πρόληψη, όσο και για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Ακόμη, μέσω του ΕΣΠΑ, προωθείται η ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας με εξοπλισμό και μέσα που θα ενισχύσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των εμπλεκομένων φορέων».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση